Dvanáctiletá Anička Kočová ráda a výborně zpívá. Vloni i díky příspěvku z Kabelkového veletrhu nazpívala klip s mladou zpěvačkou Naty Hrychovou. I letos dostane žákyně 7.B Církevní základní školy v Č. Budějovicích finanční dar z výtěžku veletrhu. Anička sice má vrozené nervosvalové progresivní a nevyléčitelné onemocnění spinální svalové atrofie a pohybuje se jen na elektrickém vozíku, ale chuť do života a odvaha dělat to, co ji baví, jí neschází. Peníze využije na hodiny sólového zpěvu, které jsou pro ni prospěšné ze zdravotního hlediska.

Protože nemoc zasahuje i vnitřní orgány, zpěvem bude správně procvičovat dech a posilovat plíce. Těší se, že zapracuje i na svém hlase.

Anička není žádná bábovka. Druhým rokem navštěvuje hodiny angličtiny, kroužek zpívání, miluje tančení na vozíku, ráda vaří. „Baví mě to, často třeba s kamarádkou připravujeme palačinky na slano, muffiny…“ vypráví Anička, která má ve škole v největší oblibě pracovní činnosti právě kvůli vaření a tělocvik, do něhož nemusí chodit. A má hezké plány – na základě ohlasů by chtěla s Naty nazpívat další klip, absolvovat zdravotní školu a láká ji práce psycholožky či zdravotnice na dispečinku záchranné služby.