Policisté podle mluvčí Lenky Pokorné agresivním výtržníkům na základě zjištěných skutečností kladou za vinu, že v pondělí 21. června letošního roku krátce po druhé hodině noční v Hradební ulici v Českém Krumlově po předchozích slovních útocích fyzicky napadli údery skupinku pěti mužů. "Byla zde i jedna žena, kterou agresoři obtěžovali sexuálními narážkami," uvedla mluvčí.

Pokračovala, že útočníci používali pěsti a kopy. Údery směřovali většinou do hlavy a hrudníku. "Jeden z pětice mužů byl napaden tak brutálně, že byl z těžkým poraněním hlavy převezen do nemocnice. Ostatní z napadené skupinky utrpěli drobná zhmoždění," uvedla Lenka Pokorná.

Požár. Ilustrační foto.
Vzňala se tráva kolem železniční trati u Svince

Na místě zasahovali policisté českokrumlovského obvodního oddělení v součinnosti s Městskou policií Český Krumlov. Společnými silami oba agresory zadrželi. Českokrumlovští policisté případ zadokumentovali, zpracovali a následně spis předali na Oddělení obecné kriminality Územního odboru Český Krumlov.

Oba výtečníci se uvedeného činu dopustili i přesto, že za obdobný čin byli v uplynulých letech odsouzeni a potrestáni. Trestní stíhání obou agresorů bude nadále vedeno na svobodě. O jejich vině a trestu bude opět rozhodovat soud.