Dva velmi agresivní útočníky řešili policisté podle Jiřího Matznera na Táborsku a Českokrumlovsku. V úterý večer vyjeli kapličtí policisté na pomoc kolegům strážníkům, kteří kontrolovali muže, který se pohyboval v Kaplici na parkovišti, narážel do aut a vykřikoval či provolával nesrozumitelné věty, pravděpodobně pod vlivem nějaké omamné látky.

Byl zmatený a agresivní

"Nereagoval na policejní výzvy, na policisty plival a také se je snažil pokousat. Policisté a strážníci museli nakonec muže, ze kterého se vyklubal agresivní útočník vyhrožující smrtí upálením a vyvražděním rodin policistů, zpacifikovat. Muž tak večer skončil v policejní cele. Je podezřelý z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu," uvedl Jiří Matzner.

Ilustrační fotografie.
Policejní silvestrovské perličky: Sestřelte papouška. Připoutali se k sobě pouty

Chtěl vše ukončit

V noci pak policisté z Bechyně hledali muže, který poslal kolegům z práce zprávy, že "vše ukončí". Šetřením policisté zjistili, že by mohl být ve své garáži. "Když dorazili na místo, hledaný zrovna přijel na motorce, podnapilý a také velmi agresivní. Nepochopil, že policisté po něm pátrají z důvodu obavy o jeho život či předejití možné sebevraždě a začal policistům vyhrožovat zastřelením. V okamžiku, kdy sahal pod bundu, policisté jednali a muže zneškodnili," popsal další dramatický zásah Jiří Matzner. Také tento útočník skončil v policejní cele. Také on bude pravděpodobně po vystřízlivění obviněn.