Jindřichohradečtí kriminalisté slaví podle policejní mluvčí Hany Millerové úspěch, neboť se jim povedlo objasnit případ násilného vloupání do prodejny šperků a hodinek v centru Hradce.

Fotografie pachatele.
Lupič odcizil šperky za více než půl milionu. Poznáte pachatele?

"Na základě poznatků od občanů a vlastního rozsáhlého šetření ustanovili podezřelého muže (r.1995), který 13. září před pátou hodinou ranní patrně v zištném úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch rozbil skleněnou výplň výlohy prodejny a poté odtud odcizil šperky ze žlutého a bílého kovu o různých gramážích včetně několika aranžovacích plat," popsala Hana Millerová krádež, při které vznikla celková škoda ve výši nejméně 369 566 korun. Z toho na odcizených věcech byla škoda vyčíslena na 288 783 korun a na poškozených věcech 80 783 korun.

Policejní komisař jindřichohradecké služby kriminální policie a vyšetřování ve čtvrtek vyhotovil usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestné činy krádež a poškození cizí věci. Usnesení si podezřelý téhož dne převzal. Nyní je trestně stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny muži hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.