Mluvčí policistů Jaromíra Nováková uvedla, že muž si kupoval papírky na balení cigaret. "Když prodavačka otevřela kasu, aby mu vrátila nazpět, namířil na ni krátkou střelnou zbraň a požadoval vydání všech peněz, který si následně sám z kasy vzal. Před odchodem z prodejny po prodavačce ještě požadoval vydání cigaret. Následně místo činu opustil. Ke zranění ženy nedošlo. Způsobená škoda je okolo tří tisíc korun."

Policisté ihned začali pátrat po horké stopě. Do akce se ihned zapojilo několik hlídek z Prachatic.

Kroupy ve Volyni v pondělí 27. června odpoledne.
Supercela na Strakonicku přinesla kroupy jako tenisáky. Auta jsou bez skel

"Těm se podařilo vypátrat možnou trasu pachatele a informace ihned předali strakonickým policistům. Ti pak ve spolupráci s prachatickými kolegy vypátrali celostátně hledaného muže, obviněného ze spáchání loupežného přepadení v Prachaticích. Strakoničtí policisté si pro muže přišli do domu ulice Budovatelská, kde jej ve 12:40 hodin zadrželi. Šestatřicetiletý muž z Českobudějovicka se ale rozhodně policistům dobrovolně vzdát nechtěl. Policisté proto v souladu se zákonem použili donucovací prostředky a muže zadrželi," přiblížila Jaromíra Nováková.

Se zbraní vyhrožoval i jinde

Během vyšetřování prachatičtí kriminalisté zjistili, že ten samý pachatel ve druhé polovině dubna řídil nákladní vozidlo Citroen Berlingo do obce Strunkovice nad Blanicí, a to se zákazem řízení. Tam neoprávněně vnikl do domu, ve kterém se v tu chvíli nacházeli muž a žena, jimž poté začal vyhrožovat s namířenou střelnou zbraní. Kriminalisté zjistili, že je podezřelý i z další trestné činnosti na Prachaticku i Strakonicku.

Během prováděných úkonů trestního řízení s obviněným prachatičtí kriminalisté zjistili, že muž je podezřelý i z další trestné činnosti, jak na Prachaticku, tak na Strakonicku.    

"Vzhledem k tomu, že Okresní soud v Mladé Boleslavi vydal na jmenovaného příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, nemusí probíhat vazební řízení, ale obviněný poputuje rovnou do vězení.  Další vyšetřování obviněného budou dál provádět prachatičtí kriminalisté," doplnila mluvčí Jaromíra Nováková.