Mladý muž se v noci z pátku na sobotu rozhodl vypravit se z vesnice do Hradce pro cigarety. „Pro tento svůj rozmar si v bývalém zemědělském družstvu vyhlédl traktor značky Zetor. To, že má traktor vyndanou baterii, ho nezastavilo a vnikl do dílny v objektu, kde autobaterii našel a do traktoru namontoval. S traktorem pak vyrazil na nákupy,“ přiblížil policejní mluvčí Jiří Matzner. Mladík dojel až do Větrné ulice v Hradci, kde si koupil cigarety a dal si pivo. Pak vyrazil zpátky.

Silnici z Třeboně na České Budějovice uzavřela v pondělí dopoledne nehoda, při níž se střel nákladní automobil s traktorem.
Po střetu náklaďáku s traktorem byl uzavřen tah z Třeboně na Budějovice

Jízdu zpět ale nezvládl. U Malíkova naboural do stromu. „Tak si došel do známého družstva pro kolový nakladač značky Bobcat, v hodnotě 1,5 milionu korun, a vyrazil s ním traktor vyprostit. Tento úmysl se mu však nepovedl a tak ponechal havarovaný traktor na místě a nakladač spořádaně zaparkoval na jeho původní místo,“ vysvětlil mluvčí s tím, že muž poté odešel domů, kde ho našli policisté.

Muž tedy řídil cizí vozidlo, navíc opilý a ke všemu měl i vyslovený zákaz řízení. Podle Jiřího Matznera by do dvou týdnů měl mladíka čekat soud. Kromě trestu bude také muset také zaplatit škodu kolem 50 tisíc korun, kterou způsobil na „vypůjčeném“ traktoru.