Vyšetřování dvojnásobné vraždy, která se stala začátkem ledna na Písecku, pokračuje. Rumunské justiční orgány rozhodly na základě Evropského zatýkacího rozkazu o vydání dvou osob, muže (1984) a ženy (1989), které jsou podezřelé ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, do České republiky.

Policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu u Dobešic.
Další tragédie na Písecku: Manželský pár zavraždil neznámý pachatel


Zavražděného muže (1958) a jeho ženu (1963) nalezl syn v jejich mobilheimu u rybníka v katastru obce Dobešice část Pazderna, několik kilometrů od Záhoří. Již 22. Ledna kriminalisté potvrdili, že z dvojnásobné vraždy podezírají dvě osoby, které se ale v uvedené době zdržovaly mimo území České republiky. „Osoby jsou v tuto chvíli zadrženy v zahraničí a ve věci probíhá extradiční řízení,“ uvedla v té době k průběhu vyšetřování policejní mluvčí Lenka Krausová.

Mobilheim nedaleko Dobešic, kde byl zavražděn manželský pár.
Policie má podezřelé z dvojnásobné vraždy. Zadrželi je v cizině


Situace se ale změnila. „Obě eskortované osoby byly v pondělí 12. Února v odpoledních hodinách letecky transportovány na naše území, kde si je převzali jihočeští policisté. Podezřelí byli zadrženi a omezeni na svobodě,“ doplnila Lenka Krausová.

Dvojice podezřelá z dvojnásobné vraždy bezprostředně po jejich zadržení v Rumunsku.Zdroj: Poskytla Policie ČRDvojice podezřelá z dvojnásobné vraždy bezprostředně po jejich zadržení v Rumunsku.Autor: Poskytla Policie ČR


Muž a žena jsou v tuto chvíli umístěni v policejní cele a budou s nimi ze strany jihočeských kriminalistů prováděny procesní úkony. „To znamená zahájení trestního stíhání, jejich výslechy a případně podání podnětu k návrhu na vzetí obviněných do vazby,“ dodala policejní mluvčí.