Ukradený karavan našli policisté v lese mezi Světlíkem a Blatnou na Českokrumlovsku.Zdroj: PČRKe krádeži obytného vozidla došlo někdy v noci z 18. na 19. července ve Světlíku. "Pachatel se nejprve dostal do zahrady domu a odtud vozidlo odcizil. Jednalo se o vůz značky Fiat s obytnou nástavbou Hymer," přiblížila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. "V okamžiku, kdy se policisté o krádeži dozvěděli, začali po vozidle intenzivně pátrat."

Do akce se zapojili také policisté z obvodního oddělení Lipno nad Vltavou, kteří se vydali propátrávat lesní cesty. "Mezi obcemi Světlík a Blatná pak v lese objevili ukradený karavan, který zapadl v blátě," dodala mluvčí. "Řidič byl na místě, jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Plzeňska."

Policisté muže zadrželi a následně si jej převzali českokrumlovští kriminalisté k provedení dalších úkonů. Při prohlídce vozidla pak našli kriminalisté několik věcí, které souvisí s jinou trestnou činností. "Na případu tak i nadále intenzivně pracují," dodala mluvčí s tím, že řidič karavanu je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci.