Obnovené hlavní líčení probíhalo s přestávkami od 19. prosince loňského roku. Na lavici obžalovaných spolu s Rudolfem Chalašem usedl také jeho komplic Dominik Ludera. Původně podaná obžaloba oba muže vinila z nelegálního obchodování s pervitinem, marihuanou a extází v rámci organizované skupiny. Obžalovaný Chalaš měl rovněž ze zahraniční dovážet anabolika. Kromě nelegální činnosti provozoval Satan například taxislužbu, autoservis a pronajímal vozy.

Krajský soud v Českých Budějovicích Chalašovi původně loni v květnu vyměřil devítiletý trest. Drogový boss se ale proti rozsudku odvolal a od začátku vinu popírá. "Nejsem svatý, byl jsem čtyřikrát trestán a chybí mi sebereflexe. Mám družku a milenku, není to správné, ale není to podstatné, když nekandiduji na prezidenta. Teď mi jde o život, hrozí mi nepodmíněný trest, chci se bránit. Kdybych se cítil vinen, volil bych cestu rychlého procesu, uznal bych vinu. Ale já se držím svých zásad,“ nechal se slyšet už dříve drogový dealer.

V pondělí zazněly u krajského soudu v rámci obnoveného líčení závěrečné řeči a ve středu padl nový rozsudek. Soudkyně rozhodla o zkrácení původní výše trestu o jeden rok. Chalaš by tak měl strávit osm let ve věznici s ostrahou. Nově ale dostal peněžitý trest. "Obžalovanému se ukládá peněžitý trest v počtu 180ti denních sazeb po sedmi tisících korunách, tedy v celkové výši 1 milion 260 tisíc korun českých," uvedla soudkyně Soňa Biskupová Fišerová. Na základě rozhodnutí soudu zároveň obžalovanému propadají všechny věci, které souvisí s trestnou činností včetně finančního obnosu téměř 400 tisíc korun. Rudolf Chalaš se proti rozsudku na místě odvolal. Vrchní soud v Praze teď znovu rozsudek krajského soudu přezkoumá a rozhodne o dalším postupu.

U Krajského soudu v Českých Budějovicích se chýlí ke konci obnovený proces s drogovými dealery Rudolfem Chalašem a Dominikem Luderou z Vimperka na Prachaticku.
Satan z Vimperka se cítí nevinný. Jeho komplic naopak přijme jakýkoliv trest

Komplic drogového bosse Dominik Ludera si vyslechl souhrnný trest ve výši čtyři roky se zařazením do věznice s ostrahou a trest zákazu řízení všech motorových vozidel na tři roky. Předsedkyně senátu rozhodla také o propadnutí vozu Kia Sorento, který Ludera využíval jako prostředek k páchání trestné činnosti. Ludera si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, jestli se proti rozsudku rovně odvolá.

Trestní řízení je proti Rudolfu Chalašovi alias Satanovi vedeno už druhým rokem vazebně. Vazbu vykovává v českobudějovické vazební věznici. Jeho drogový gang rozprášili jihočeští policisté v lednu 2021. Razie se v lednu roku 2021 účastnilo na 150 policistů a celníků. Skupinu dealerů sledovali zhruba rok a půl. Během akce zabavili větší množství pervitinu, ale také marihuanu, extázi nebo anabolika. Objevili například varnu na pervitin a dvě pěstírny konopí a zajistili i půl milionu korun v hotovosti, dva miliony na účtech, čtyřkolku, dva automobily Hummer a BMW, dva motocykly Harley-Davidson a motorku kubatury 50 ccm. Automobily Hummer, BMW a motocykl Harley Davidson byly prodány v dražbě.