Policisté se podle mluvčí Jaromíry Novákové proto rozhodli zkontrolovat řidiče vozu. "Předepsaným způsobem začali vozidlo zastavovat. Zvuk houkačky, modré výstražné světlo majáků a nápis STOP POLICIE ale řidiče nepřiměly k tomu, aby zastavil. Naopak. Sešlápl plyn a začal před policejním vozidlem ujíždět do nedaleké menší obce, vzdálené přibližně tři kilometry od Kbelnice. Když vjel do vesnice, pokračoval k areálu bývalého statku, do kterého zajel. V jeho zadní části zastavil, z vozidla vyběhl a zmizel ve tmě," popsala policejní honičku mluvčí.

Tím ale zásah neskončil. "Na místo po chvíli dorazila také hlídka ze Strakonic a policejní psovod. Ten hned po příjezdu nasadil na stopu služebního psa, který ho zavedl k zaparkovaného karavanu, ve kterém se podezřelý řidič před policisty schoval," uvedla Jaromíra Nováková.

Vážná dopravní nehoda u obce Brusy na Strakonicku. Dodávka se po nárazu do stromu rozpadla.
Dodávka narazila do stromu. Tři lidé se zranili

Policisté muže zadrželi a následně ztotožnili. Jednalo se o 42letého cizince dlouhodobě žijícího v České republice. "Dobře věděl, proč před policisty ujížděl. Má totiž okresním soudem vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a navíc řídil pod vlivem alkoholu," dodala mluvčí s tím, že dechová zkouška potvrdila pozitivní výsledek s hodnotami 1,26 a 1,27 promile alkoholu v dechu. Policisté cizince obvinili ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.