Někteří řidiči se podle policejního mluvčího Jiřího Matznera domnívají, že policisté opustili silnice, opak je pravdou. I v současné situaci se dle jeho ujištění policisté věnují bezpečnosti silničního provozu, především reagují na závažné přestupky. 

Policie "přistihla" další rychlé řidiče. Jednomu radar naměřil 160 km/h.
Další řidiči "zapomněli" na maximální povolenou rychlost

Co se stalo?

V pátek třetího dubna dopoledne dojížděla hlídka dopravních policistů z Českých Budějovic řidiče dodávky, který překročil povolenou rychlost o zhruba 40 kilometrů v hodině. "Policejní vozidlo se zapnutým majákem pravděpodobně motivovalo řidiče dalšího vozidla a to značky Seat, který se za policejní vozidlo takzvaně pověsil a na silnici z Českých Budějovic do Českého Krumlova poblíž známého rybníka Štilec v závěsu za policejním autem s právem přednosti v jízdě předjížděl další motorová vozidla, jejichž řidiči správně umožňovali policejnímu vozu průjezd," popsal Jiří Matzner.

Doplnil, že jednání řidiče seatu je hrubým dopravním přestupkem. Jízdu zaznamenala zadní kamera policejního vozu a přestupek byl předán správnímu orgánu.

Zdroj: Policie ČR

"Řidiči hrozí finanční postih, pokuta ve výši 5. až 10 tisíc korun a zákaz řízení na půl roku až rok. Stálo mu to za to?" dodává policejní mluvčí.