V pátek 6. prosince 2019 se setkala seniorka v Tchořovicích s nezvanou návštěvou své domácnosti. Muž, který se do domu dostal pravděpodobně ve chvíli, kdy ona zašla na dvůr pro vajíčka, byl nejspíš překvapený, že je někdo doma a při loupení ho někdo ruší. Dřív, než si ho majitelka domu všimla, udeřil ji zezadu do hlavy, zranil ji, omráčil a ona zůstala ležet na zemi. Útočník pak vykradl dům. Sebral peníze, zlaté prstýnky a hodinky. „Žena, která musela být ošetřena, se z mrákot probrala na pohovce, kam ji nezvaný host pravděpodobně přenesl. Zavolala své dceři a ta upozornila policii,“ řekl k prosincovému případu policejní tiskový mluvčí Jiří Matzner. Okradená žena si prý vůbec nevšimla, že by v domě vůbec někdo byl.

Krotí domácí hádky, chytají kapsáře i vrahy.
VIDEO: Úkol pro prvosledové hlídky. Krotí domácí hádky,chytají kapsáře i vrahy

Pátrání po útočníkovi zatím pokračuje. „Dosud nemáme jinou stopu. Jen předpokládáme, že by s případem mohl souviset pětatřicetiletý muž, který si říká Ferdinand. Ve vsi se měl v době krádeže pohybovat,“ upozornil Jiří Matzner. Policie prý bude ráda za jakoukoli informaci o muži, který vypadá jako muž na fotce. Pravděpodobně se pohyboval začátkem loňského prosince na Strakonicku. Cestuje nejspíš ale po celé České republice. Lidé se mohou s informacemi obracet přímo na policejní linku 158.

Krajský soud začal projednávat případ vraždy, která se stala letos v dubnu v Mlynařovicích na Šumavě. Obžalován je jednačtyřicetiletý Tomáš Burian.
Odškodné za vraždu je nižší, trest Vrchní soud nezměnil