Home office, telekonference, respirátory, reprodukční číslo či karanténa. Až do letošního února to byly pojmy, které byly pro většinu Čechů něčím neznámým či vzdáleným. A dnes patří mnohé z nich k těm nejdůležitějším. Jak je to ve vašem případě? Podělte se o své zkušenosti a názory v unikátní anketě Deníku „Co nám covid vzal, co nám covid dal”.

Změnil koronavirus českou společnost? Jsme solidárnější a vnímavější vůči svému okolí než před rokem? Bude-li vakcína, dá se většina Čechů očkovat? Jak v boji s pandemií obstáli jednotliví politici, zdravotnictví, školství či vedení krajů? Zůstanou s námi roušky už napořád? To jsou jen některé z otázek, na které spolu budeme hledat odpověď.

Dotazník „Co nám covid vzal, co nám covid dal” pokrývá všechny aspekty života s koronavirem od školství, cestování a práci přes nakupování, podnikání a řízení státu až po mezilidské vztahy a uspořádání domácnosti. Otázky v něm jsou formulovány jednoznačně a naprosté většiny z nich vám postačí pouze zaškrtnout jednu z nabízených odpovědí. Na celou anketu vám tak bude stačit tři až šest minut vašeho času.

Do jedinečné ankety Deníku se můžete zapojit až do pondělka 30. listopadu, a to prostřednictvím následujícího odkazu:

Masivní vlna pandemie pomalu opadává, je tedy čas na bilancování. Koronavirus a opatření proti jeho šíření zasáhla do života každého z nás, proměnila naši práci, vzdělávání i volný čas a zábavu. Jak přesně? Deník se to s vaší pomocí pokusí zmapovat.