Mezi vážně zraněnými jsou i děti a někteří zranění jsou v ohrožení života, uvedl policejní mluvčí. Řidič, který byl zadržen, je podle vyšetřovatelů 29letý německý občan a pochází přímo z Volkmarsenu.

Generální státní zastupitelství ve Frankfurtu nad Mohanem čin vyšetřuje jako pokus o zabití. "Vyšetřujeme všemi směry," uvedl podle agentury DPA mluvčí úřadu Alexander Badle. Motiv činu není znám. Zadržený je ve vazbě, ale podle Badleho zatím není schopen výslechu, protože je také zraněn.

Střelba v německém Hanau
Německem se šíří pravicový teror, píší noviny. Seehofer varoval před extremismem

Průvody se satirickými alegorickými vozy se na "růžové pondělí" konají v mnoha západoněmeckých městech. Po incidentu ve zhruba sedmitisícovém hesenském městečku Volkmarsen, vzdáleném asi 30 kilometrů od Kasselu, byly přerušeny všechny tyto průvody ve spolkové zemi Hesensko, informovala agentura DPA s odvoláním na policejní prezidium v západním Hesensku. Spolková policie na twitteru po zrušení průvodů uvedla, že nemá informace o tom, že by někde jinde v Německu hrozilo nějaké nebezpečí.

Podle deníku Frankfurter Rundschau leželi po incidentu na zemi zranění, mezi nimi i děti. Policie potvrdila, že na místě byly desítky zraněných, ale jejich počet neuvedla.

Podle očitých svědků do skupiny lidí najel kolem 14:30 SEČ stříbrný mercedes kombi. Podle svědka, na něhož se odvolává server hessenschau.de, řidič vjel zhruba 30 metrů do nitra davu a ještě přidával plyn. Podle některých svědků cílil hlavně na děti. Předtím údajně objel zátaras.

Italské Alpy.
Čechy v Itálii zatím koronavirus nechává v klidu. Letiště na cestující dohlédne

Na místě zasahovalo mnoho sanitek, velké množství policistů i hasiči. Policie místo uzavřela a vyslýchá svědky. "Všechno, co máme k dispozici z kasselské oblasti, je tady," řekl policejní mluvčí internetové televizi Welt TV.

Policie zřídila portál, na který mohou lidé zasílat informace k incidentu, a zároveň lidi vyzvala, aby nešířili fotografie a videa a nepřiživovali spekulace.