Českobudějovický advent začíná tento pátek 29. listopadu. Zahájí ho program v 17 h. Adventní městečko podle Lenky Střítecké z firmy Art4Promotion, která dění na náměstí Přemysla Otakara II. už 3. rokem zajišťuje, zůstane až do 6. ledna. Návštěvníci mohou až do Tří králů bruslit kolem Samsonovy kašny. Budou opět sledovat dění z věže či ze zastřešené zvoničky program na pódiu.

NA LEDĚ ve tvaru osmiúhelníku se kromě bruslařů projedou také budějovičtí hokejisté a krasobruslařky.
Punč budete letos pít z hrnku s logem adventu

„Adventní stánky dostanou nový kabát s perníkový motivem. Ten navazuje na motto Ochutnejte kouzlo Vánoc,“ představuje novinku Lenka Střítecká. Podle ní se obmění některý sortiment stánků s jídlem i další zboží. „Některá místa se budou obměňovat i po celý advent, stejný sortiment nebude po celý měsíc, ale jen dva dny, víkend nebo jeden den,“ slibuje. Další novinkou budou speciální koše určené na kelímky od punče. „Doufejme, že návštěvníci budou disciplinovaní a můžeme se zbavit kelímků šetrněji,“ míní.

Vznikající budějovické adventní tržiště v úterý 26. listopadu 2019.
OBRAZEM: Budějovické vánoční tržiště opět poporostlo

Z interpretů na jevišti bude změněna podle Davida Kovaříka, který za programem stojí, více jak jedna třetina oproti předešlým ročníkům. Vystoupí tradiční jihočeští umělci, větší prostor dostane dechová hudba, těšit se můžete na Ivana Hlase, Jiřího Schmitzera či Flaškinet.

Vánoční trh na českobudějovickém náměstí.
V Budějovicích zakáží na zkoušku auta na náměstí

Poprvé bude podle prvního náměstka Juraje Thomy využita i Rabenštejnská věž a od 13. do 22. prosince od 13 do 18 h nabídne tvůrčí dílny, workshopy a výstavy.

V sobotu v 16.30 h se rozsvítí vánoční strom.

Těšte se na tradiční přílet anděla. „Letos si neodpustí v proslovu narážky na aktuální témata, která hýbají zastupitelstvem,“ nastiňuje první náměstek.

Tradičním se stal už i novoroční ohňostroj. Na Nový rok bude v 18 h odpálen z parku Háječek. „Hudebním doprovodem bude Dvořákova Novosvětská,“ dodává na závěr Juraj Thoma.

Tipy z programu:

29. 11. v 19 h Irena Budweiserová

30. 11. v 16.30 h rozsvícení vánočního stromu

4. 12. v 17 h Honza Janda hrající u Komerční banky

5. 12. v 17.45 h přílet anděla

11. 12. v 18 h Česko zpívá koledy

19. 12. v 18 h Nezmaři

22. 12.v 17 h na Piaristickém náměstí tradiční živý Betlém

1. 1. v 18 h naproti parku Háječek ohňostroj