Pondělí

• Celá léta pobývaly děti z kaplického skautského střediska Jantar při pravidelných výpravách i letních táborech ve všeměřických lomech u Bujanova s desítkami granátů či nábojů. Tábor teď prohledávají pyrotechnici.

Deník dodává:
To přímo vybízí k nové bojové hře: Najdi si svůj granát a vyděržaj, pioněr. Pardon, vyděržaj, skaute.

Středa

• Je to dva měsíce, co ministryně kultury Alena Hanáková bez náhradního termínu zrušila zatím poslední schůzku pracovní skupiny založené kvůli budoucnosti otáčivého hlediště. Od té doby vládne mezi členy skupiny jen nejistota. „Paní ministryně přislíbila, že pracovní skupinu znovu svolá a začne se znovu něco dít," konstatoval Jiří Šesták s dodatkem, že v posledních měsících opravdu situace uvízla na mrtvém bodě. Konkrétní termín, na kdy bude schůzka svolána, zatím ale stanovený není.

Deník dodává:
Navazujeme na hádanku minulého týdne. Kde bude stát točna?  Zatím to vypadá, že podle aktivního přístupu politiků pravděpodobně v jiném městě i v jiném státě. Už aby do toho zasáhl Brusel a novou směrnicí určil, kde to bude.

Čtvrtek

• Dělníci specializované firmy začnou v létě s pracemi, které mají malontskou školní budovu ochránit před průnikem radonu z podloží objektu. Zvýšený výskyt potencionálně nebezpečného plynu, který se kvůli geologické stavbě naší země vyskytuje ve vyšší koncentraci v mnoha českých domech, tady naměřili odborníci ze Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

Deník dodává:
Školství se otřásá v základech. Peníze, azbest, radon,… Co ještě přijde?

Pátek
• Zrušte koridor Šumavské elektrické dráhy v úseku mezi Lipnem nad Vltavou a Černou v Pošumaví. Tak zjednodušeně řečeno zní žaloba, kterou podala na krajský soud obec Černá v Pošumaví společně s dalšími dvanácti lidmi.

Deník dodává:
Nikdo nepopírá, že zlepšit dopravní infrastrukturu bude na Lipensku v budoucnu nutné. Jde o to, jak se to děje.