Restaurace Dobík je otevřená vždy od čtvrtka do neděle (čt-so 10-22 h, ne 10-17 h).

Běžkařský areál se rozhodli vybudovat Tomáš Mandát a Kamila Sušanková, majitelé penzionu Dobík v Pasečné. K tomu je inspirovala krásná příroda s nádhernými výhledy, láska ke sportu a tamní zimní podmínky bohaté na sníh.

Zdroj: Gabajová Zuzana

Běžkařské okruhy nabízejí různě náročné trasy pro bruslení i klasiku, navíc navazují na dalších 25 kilometrů stop na rakouské straně. „V běžkařském areálu Pasečná návštěvníci najdou i tréninkovou loučku pro děti a začátečníky,“ dodává Kamila Sušanková. Na výběr budou dvě trasy. Jedna vede 11 kilometrů na Svatý Tomáš, kde je z Vítkova hrádku nejkrásnější výhled na rakouské Alpy. Druhá vede k rakouské hranici, kde se po 11 kilometrech napojí na TraumArenu St. Stefan – Afiesl a dalších 25 kilometrů dlouhou trasu na rakouské straně. Celkem tak bude k dispozici téměř 50 km propojených, strojově upravovaných stop.

První šumavskou bílou stopu běžkařské sezóny 2021/22 protáhli 28. listopadu ve Frymburku. Na louky vyrazili i Martin Nekola (vlevo) a Luboš Krejza.
Do Frymburka zamířili běžkaři. Jako první na Šumavě tam najeli bílou stopu

„Díky příhraniční spolupráci se starosty několika rakouských obcí a vlastníky pozemků se nám podařilo v rekordním čase celou trať naplánovat i připravit na začátek sezóny,“ říká Kamila Sušanková. Penzion Dobík lyžařům poskytne zázemí včetně bezplatného parkoviště, aby odtud mohli na běžky vyrazit.