Vánoční punč je nejoblíbenější, shodují se prodejci. Marie Moravcová ve stánku v úterý 3. prosince prodala za celý den 310 punčů. „Teď ale čekáme mnohem víc,“ odhadovala ve čtvrtek 5. prosince před příletem anděla. Podle ní také počet konzumentů závisí na dění na náměstí. David Krejza z jiného stánku zase na přílet anděla počítal se zájmem nejen o oblíbený vánoční punč, ale i o punč perníkový.

Test punčů.Zdroj: Deník

Ten zrovna usrkávala Ludmila Průšová se známými. „Přijdu ještě několikrát, jednou půjdu s jednou kamarádkou, jindy s jinou,“ krčila rameny. Vytipovala si, kde mají podle ní nejlepší, a tam chodí. Stejně tak to mají i Veronika Samcová a Radek Bakalář. „Bydlíme v centru a jsme tu denně,“ vysvětlovali nad malinovým punčem. Na něj si radši dojdou. „Takový neumíme,“ krčila rameny Veronika Samcová. Při jedné návštěvě přes den si dají jen jeden. „Večer s přáteli ale hned několik,“ doplnil Radek Bakalář.

Přílet anděla v Českých Budějovicích
Anděl slétl z Černé věže již po dvacáté

David Krejza má pocit, že se návštěvníci hodně vrací. Oproti loňsku prý jejich počet vzrostl hned od začátku. „Chodí hodně po práci, někdy máme otevřeno až do čtvrt na dvanáct,“ dodává.

„Patří to k Vánocům, je to klasika, lidi si nosí i termosky,“ říká o punči Marie Moravcová, která ho na adventu prodává již sedmý rok. Návštěvnice Veronika Samcová má pocit, že v Praze je oblíbený svařák, kdežto Budějčáci milují punč.