V sobotu 23. října 2021 se v Českých Budějovicích poběží půlmaraton a nabídne podle předsedy organizačního výboru Pabla Capalba opět několik tratí, aby se mohli zúčastnit i rekreační sportovci.

S akcí ale souvisejí i rozsáhlé uzavírky ve městě. Neprůjezdné a se zákazem parkování budou ulice hlavně v centru a potom zčásti nebo úplně třeba Nádražní ulice, ulice Generála Píky či Jiráskovo nábřeží a Husova třída. Některé oblasti budou v sobotu na Pražském předměstí krátce bez možnosti vjezdu. Především se jedná o čas mezi 10.00 až 16.30, ale v některých oblastech od 11.30 do 15 hodin. Na náměstí Přemysla Otakara II. ale bude zakázán vjezd už dnes od 22. hodiny po celou sobotu až do 19. hodiny.

Omezení spojená s půlmaratonem v Českých Budějovicích.Omezení spojená s půlmaratonem v Českých Budějovicích.Zdroj: Reprofoto: Mattoni 1/2Maraton České Budějovice

Půlmaraton v Českých Budějovicích.
Půlmaraton se vrací do Budějovic, podívejte se na uzavírky

Podle jihočeského policejního mluvčího Milana Bajcury mohou další dopravní omezení nastat v neděli v souvislosti s tím, že fotbalový zápas SK Dynamo České Budějovice versus SK Slavia Praha na Střeleckém ostrově je vyhodnocen jako rizikový. Dopravní omezení si může vyžádat například pohyb fanoušků po městě nebo v blízkém okolí stadionu.

Od pondělí začne uzavírka ve Vodní ulici. Úplně uzavřena zůstane pozemní komunikace v ulici Vodní mezi křižovatkou s ulicemi Dienzenhoferova a Dobrovodská pro sanaci kanalizace. V rámci opravy bude zabrán jeden jízdní pruh v ulici Vodní, který bude sloužit pouze k pohybu zaměstnanců stavební firmy a k přesunu techniky. Samotná oprava kanalizace bude probíhat bezvýkopovou metodou. Výkop bude proveden jen v nejmenším možném rozsahu v místě kanalizační šachty na začátku a na konci úseku opravy. Doprava bude vedena objízdnou trasou ulicemi Brandlova a Dobrovodská. Uzavírka začne 25. října a skončí 22. prosince 2021.

Omezení spojená s půlmaratonem v Českých Budějovicích.Omezení spojená s půlmaratonem v Českých Budějovicích.Zdroj: Reprofoto: Mattoni 1/2Maraton České Budějovice

Uzavírky na Českobudějovicku. Zkušební provoz na obchvatu Strážkovic.
Budějovické centrum omezí dopravu kvůli běhu, pozor na další uzavírky

S úplnou uzavírkou je nutné až do prosince počítat v Plavské ulici a ulici L. M. Pařízka. Dopravní omezení souvisí například i s rekonstrukcí mimoúrovňové křižovatky u Bavorovic na trase České Budějovice - Písek a České Budějovice - Týn nad Vltavou.