„Infolinku sociální pomoci obsluhují pracovníci odboru sociálních věcí, kteří pomohou našim nejstarším spoluobčanům vyznat se v současné situaci, podají informace, poradí jim a případně i zprostředkují pomoc,“ uvedl náměstek primátora Viktor Vojtko, do jehož působnosti spadá i sociální oblast.

Linka bude v provozu v pracovní dny v době od 8 do 16 hodin na čísle 702 168 593. „Volat mohou i občané se zdravotním postižením nebo chronicky nemocní, kteří v souvislosti s pandemickou situací potřebuji pomoc,“ upřesnil náměstek Viktor Vojtko.

Ilustrační foto.
V kraji zůstane otevřeno 36 škol a školek pro děti hasičů, zdravotníků...

Také v Týně nad Vltavou nabízí město pomoc seniorům. Konkrétně prostřednictvím městské policie. Jako na jaře znovu zavedli v Týně nad Vltavou službu pro seniory starší 65 let, kteří si nemají jak zajistit dovoz potravin a dalšího potřebného zboží. Tuto službu provádí městská policie ve spolupráci s městem Týn nad Vltavou. Žádosti přijímá linka městské policie: 800 152 252 a dále předává tuto žádost krizovému řízení města k dalšímu vyřízení a zajištění služby.

Už v úterý se konalo také obnovené jednání českobudějovického krizového štábu obce s rozšířenou působností (ORP). V návaznosti na nová vládní nařízení jej svolal českobudějovický primátor a předseda krizového štábu Jiří Svoboda, aby projednal aktuální situaci a nutnosti realizace nezbytných opatření. Ta se dotkla mimo jiné i městem zřizovaných základních škol, které přešly od 15. října na distanční výuku. „Všechny mateřské školy jsou nadále v plném provozu. Krizový štáb připravuje provoz mateřských škol Sedmikráska a Karla Štěcha a základních škol Máj I. a Pohůrecká pro děti, jejichž rodiče jsou nezbytní pro zabezpečení činností plynoucí ze současného stavu. Školy budou k dispozici podle aktuálního zájmu a potřeb. Městská police bude vedle své běžné činnosti kontrolovat i důsledné dodržování všech nařízení, jako například překročení limitního počtu shromážděných osob v obchodních centrech, nošení roušek v prostorách zastávek MHD nebo zákaz pití alkoholu na veřejnosti,“ přiblížil řešená témata primátor Jiří Svoboda.

Témata se dotýkala i městské hromadné dopravy. „S ohledem na uzavření školských zařízení přejde od čtvrtka 15. října 2020 provoz MHD do prázdninového režimu. Současně s tímto opatřením budou dočasně zrušeny i noční linky č. 53 a 59,“ doplnil další projednávané otázky primátor Svoboda.

Ilustrační foto.
V kraji zůstane otevřeno 36 škol a školek pro děti hasičů, zdravotníků...

V pondělí 12. října došlo ke změně úředních hodin Magistrátu města České Budějovice. Ty nově připadají na pondělí od 8 do 13 hodin a středu od 12 do 17 hodin. Mimo uvedené hodiny je úřad pro veřejnost uzavřen.