Radní města Kaplice, které je vlastníkem domu s rozlehlou zahradou, se už sice zabývali poptávkou ze strany jedné firmy, ta si však objekt chtěla pronajmout s tím, že jej později odkoupí. Na to radní nepřistoupili.

Realitní kancelář, která někdejší školu nabízí k prodeji, už dokonce požádala kaplické zastupitele o to, aby zvedli ruku pro snížení prodejní ceny objektu. Ten je nyní k mání za 1,05 milionu korun, makléři požadovali slevu 150 tisíc korun s tím, že za původní cenu je nemovitost neprodejná.

Na požadavek však zastupitelé nepřistoupili. A to po připomínce jednoho z volených zástupců občanů Radka Brůžka (Změna 2010), který si před hlasováním podle svých slov vyzkoušel, jak snadno se dá nabídka prodeje objektu najít na jednom z nejznámějších realitních internetových portálů. „Inzerát jsem našel až poté, co jsem do vyhledávacího formuláře zadal coby místo určení Desky nebo Malonty," popsal svou zkušenost Radek Brůžek. Doplnil, že třeba pro někoho z Prahy, kdo nabídky vyhledává podle obecnějších kritérií, například prostřednictvím hesel Českokrumlovsko či Novohradské hory, tak nemovitost v Deskách prakticky neexistuje.

Zastupitelé se tak shodli, že realitní kancelář zaúkolují, aby zjednodušila způsob vyhledávání daného inzerátu na internetu.