Za jeho vozidlem seděl jedenadvacetiletý mladík z Českokrumlovska a ve vozid᠆le s ním jel jeho sedmnáctiletý kamarád. Po objevení marihuany v interiéru vozu vyzvali celníci oba mladíky, aby předložily své osobní věci.

„Mladík, který cestoval ve vozidle jako spolujezdec, vyndal z přední kapsy montérek dva igelitové balíčky s bílou krystalickou látkou," uvedl mluvčí celního úřadu Vladimír Pešek. Hodnota zajištěného pervitinu činila zhruba 20 000 korun. Letos jde již o několikátý případ, kdy celníci při běžné kontrole objevili drogy.

Podezřelou Škodu Felicii minulou středu zastavili celníci ve Studánkách. Za volantem seděl 21letý mladík z Krumlovska, s ním byl 
v autě i jeho 17letý kamarád. Mluvčí celního úřadu pro Jihočeský kraj Vladimír Pešek našemu Deníku popsal, že hlídka požadovala po mužích doklady. Řidič je předložil, spolujezdec však řekl, že je 
u sebe nemá. Jeho chování bylo podezřelé, celníci proto udělali kontrolu, u které asistoval psovod se speciálně vycvičeným protidrogovým služebním psem Maxem.

„Při kontrole interiéru  pes označil v místě spolujezdce nepořádek na rohožce. Fyzickou kontrolou jsme zjistili, že  v krabičce od náhradních žárovek se nachází tři sáčky obsahující zelenou látku připomínající marihuanu," popsal mluvčí.

Dalším místem, které  pes označil, byla krabička 
od cigaret v přihrádce auta. Také v ní celníci objevili cigarety a rovněž zelenou rostlinu. Podezření se následně potvrdilo, skutečně se jednalo 
o čtyři gramy marihuany. Celníci poté přistoupili k provedení bezpečnostní prohlídky 
a vyzvali obě osoby, aby předložily veškeré své osobní věci, které u sebe mají. „Mladík, který jel ve vozidle jako spolujezdec, vyndal z přední pravé kapsy montérek dva igelitové balíčky, které obsahovaly bílou krystalickou látku. Celníci okamžitě pojali podezření, že se jedná o pervitin," dodal Vladimír Pešek.

Mladík nezapíral a přiznal, že se skutečně jedná o pervitin. Prohlásil, že tuto látku nazývá „kameny" a sdělil, že 
se jedná o pervitin v množství dvaceti jednogramových dávek. Oba muže si následně převzali policisté. Hodnota zajištěného pervitinu by 
na černém trhu činila okolo dvaceti tisíc korun.

Letos jde již o několikátý případ, kdy celníci objevili drogy při běžných kontrolách. Poslední případ se stal v říjnu v Českých Velenicích a jeho výsledkem je zajištění 200 gramů marihuany.