Účastnilo se jí téměř 6000 lidí.

Na základě vašich hlasů se Hospůdkou roku pro rok 2015 stal plážový bar Windy Point v Černé v Pošumaví, který se svou přítelkyní vede charismatický barman David Neumann. Na pláži v Černé pořád něco vymýšlí a zdokonaluje a překvapuje návštěvníky novinkami.

Co říkáte na to, že vás čtenáři vynesli na první místo v anketě Hospůdka roku?
Byli jsme překvapeni. My jsme samozřejmě během léta sledovali, jak se soutěž vyvíjí. Viděli jsme, že jsme druzí, tak jsme v naší hospůdce zahájili určitou kampaň, aby se lidé vyjádřili hlasováním, jestli se jim tu líbí. Ale vypadalo to, že jsme bez šance dostat se na první místo. Od konce srpna jsem to už tedy nesledoval, a pak jsem se dozvěděli, že jsme to k našemu překvapení vyhráli. Ale i to druhé místo by bylo pěkné a třetí místo by byla také pěkná reklama, ale samozřejmě první místo byla pro nás všechny, co tu pracujeme, příjemná zpráva.

Máte tu především letní provoz, ale slyším, že už uvažujete i o zimním?
My jsme tu minulý rok vyzkoušeli Silvestra. Velice se podařil, přišlo asi 170 lidí. Úplně nečekaně. Avšak stálo nás to dva měsíce příprav. Protože jsme pláž po létě zazimovali a pak jsme ji museli odzimovat a předělat do zimního rázu. A dělali jsme to poprvé. A když jsme zase po silvestru zavřeli, říkali jsme si, že je to škoda, když nás to stálo dva měsíce práce. Nechali jsme to tu tedy v provozu celou zimu, jestli se tu lidi náhodou nezastaví a ono to fungovalo. Lidé byli nadšení. Tak zkusíme i podzimní akce. Tím pádem to tu letos poběží už od 31. října. Tehdy uspořádáme první akci. Pak budou následovat Mikuláš, Silvestr plus další zimní akce. Doufejme, že Lipno zamrzne, abychom mohli uplatnit další nápady pro vyžití návštěvníků.

Bude tu místo, kde se lidi ohřejí, nebo se vše odehraje venku?
Jak právě vidíte, tak tu na pláži vznikají dvě zateplené terasy. Obě by měly být pod střechou zaplášťované a zateplené, každá z teras pojme, myslím si, kolem 40 lidí, navíc na zimu postavíme indiánské týpí, které jsme tu měli na silvestra, což je devět metrů v průměru, takže velká plocha. Řekl bych tedy, že 120 lidí se sem vejde, aby byli v teple. Zbytek bude venku, ale tam budou ještě plynové ohřívače. A kupodivu loni na silvestra byli lidi většinou stejně venku, dobře oblečeni na zimu a když se chtěli ohřát, šli k ohni. Nové terasy jsou celé průhledné, takže budí dojem zimní zahrady. Návštěvníci tak budou pořád v přírodě, ale současně v teple.

Jak jste přišel na nápad provozovat bar tímto způsobem, kde berete inspiraci?
Od té doby, co dělám barmanské show, cestuju po světě. A vždycky se mi líbily plážové bary. Fotím si je, kupuji si hodně literatury, z ní beru hodně motivací. Spoustu nápadů okoukávám, co se mi líbí, si přizpůsobím podle sebe. Pak tady seženu pár šikovných lidí, každý umí něco jiného. Šest let jsme to tu dělali jen sami s přítelkyní, a poslední dva roky nám pomáhá už dost lidí. Toto místo má ale atmosféru samo o sobě, pak už stačí tomu vštípit nápad.
Když jsem tu byl poprvé, tak tady nebylo vůbec nic. Ráno jsme se tu probudili – spali jsme tu na pláži – a zjistil jsem, že to je to místo, které jsem hledal. Říkal jsem si, tady je to super a dá se tu udělat plno věcí.

Máte tu specialitky, které jinde moc nejsou?
Gro, na čem tu vše stojí, je tady ta malá bouda, což je kokteilový bar 4 krát 4 metry. A další věci postupně vznikají. Ale stojí to hlavně na kokteilech a barmanské show. Lidi se sem chodí nejenom napít, ale také se podívat, jak se to míchá. Od čtyř do sedmi do večera přicházejí i rodinky s dětmi na nealkoholické nápoje. Koukají jak míchám nápoje, jak to tu všechno lítá vzduchem. Navíc drinky naléváme do vydlabaných kokosových ořechů, do bambusů a podobně. To se hrozně líbí.