Práce ale ještě nezačaly a neví se, kdy začnou. To už tak příznivě nezní. Tolik zjednodušeně řečeno aktuální stav kolem historicky největší dotace, kterou Český Krumlov získal v novodobé éře.
Do Velikonoc měla být, podle původních itinerářů, hotová jedna etapa stavebních prací na takzvané revitalizaci léty zanedbaného komplexu klášterů klarisek a minoritů. A přitom se ještě lidově řečeno ani nekoplo.

Turistický průvodce Oto Šrámek se snaží brát věc
s nadhledem. „Svým způsobem mám alespoň zatím zachované místo, na němž můžu turistům ukazovat, jak bylo město celé zdevastované ještě za komunistů," okomentoval situaci včera. Ale jedním dechem dodává, že váznutí oprav je věčnou škodou. „Už se mohlo s opravami začít, je škoda, že se to kvůli administrativním průtahům stále oddaluje. A bylo by obrovskou chybou tento komplex neopravit," dodal Oto Šrámek.

Podobně to cítí i radnice, jenomže město je v tuto chvíli ještě stále v kleštích. Připomeňme si: Na sklonku minulého roku nesouhlasilo Ministerstvo kultury, které třísetmilionovou dotaci administruje, s některými postupy města ve výběru stavební firmy a doporučilo Krumlovu zopakovat výběrové řízení. To by znamenalo možná až půlroční zdržení. 

Celý článek si můžete přečíst ve středečním vydání tištěné podoby Českokrumlovského deníku.