Tam bydlela vojenská jednotka a jiní středověcí táborníci, například členové volného sdružení Doba Karlova.

Na prostranství před stany to sice poněkud čvachtalo, jak v trávníku vytrvale stála voda, ale před stany vařil večeři „středověký" manželský pár. „Jsme milovníci historie z období let 1350 až 1380, tedy z doby vrcholu vlády Karla IV.," vysvětlovala Lenka Platzerová z Kostelce nad Labem. „Náležíme k Vítkovi z Borotína a Landštejna," pokračovala při míchání polévky v kotlíku zavěšenému nad ohněm. „Já tady předvádím ukázku středověké kuchyně a také je tu ta jídla možné ochutnat. Úspěch tu dnes slavily chlebové placky. Vařili jsme tu polévku, kaši z žlutého hrachu s medem, rozinkami a smetanou. To, co vařím teď, je klasická zeleninová polévka s uzeným masem, výborně zahání zimu. Klasické středovějé polévky stály na obilovinách a luštěninách. Tehdy jedli husté polévky a omáčky, chleba a placky kvašené i nekvašené. Středověká kuchyně se od té naší strašně liší, tehdy bylo docela složité uvařit jídlo."

Jak potvrdil její manžel Rudolf, paní Lenka ví o středověké kuchyni snad všechno. Tehdy lidé strašně málo používali sůl, sladili medem a sušeným ovocem, které dávali do kaší. Nebo dělali rozvar. Cukr do 14. století nepoužívali vůbec. A sladké zavařeniny z ovoce bývaly zlatým hřebem hostin.

„S ovocem přišla do kuchyně vidlička, do té doby se nesměla používat. Církev ji zatracovala, protože ta dvoubodcová vidlička příliš připomínala ženské tělo," líčila Lenka Platzerová. „Vidličku prosadila Kateřina Medičejská."

Platzerovi se svému koníčku věnují ve volném čase.