Druhá etapa Areálu lesních her na Lázních sv. Markéty v Prachaticích je hotová. Slavnostně bude rozšířená část otevřena v pondělí ve 14 hodin.

V úterý zve k návštěvě jindřichohradecká Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze. Od 12 do 18 hodin chystá vánoční trhy se stánky nabízejícími rukodělné dárky, ozdoby, bižuterii a další.

Slavnostní otevření nového Dopravního terminálu ve Strakonicích v prostoru vlakového nádraží se uskuteční v úterý od 11 hodin.

Anděl přiletí ve středu na budějovické náměstí Přemysla Otakara II. Slétne z Černé věže v 17.45 hodin.

Miloš Urban, prozaik, který zaujal v roce 1998 debutem Poslední tečka za Rukopisy napsaným pod pseudonymem Josef Urban, navštíví v rámci projektu Spisovatelé do knihoven Veselí nad Lužnicí. Autorské čtení a beseda se koná ve čtvrtek od 18.30 hodin v knihovně.

Zkoleduj se je název adventního charitativního koncertu, kde herci s dětmi ze Základní školy Mikuláše z Husi Tábor zazpívají tradiční i nové české koledy. Výtěžek z koncertu, který se koná v neděli od 17 hodin v táborském spolkovém domě Střelnice, poputuje na podporu spolku Za práva zvířat. Účinkovat budou Petr Vaněk, Martha Issová, Ondřej Nosálek, Magda Borová, Jan Meduna a další. Vstupné je 200 korun a lístky můžete koupit v Informačním centru Města Tábor na Žižkově náměstí.