Právě zde se v sobotu kromě prezidentských voleb konal i den otevřených dveří. Školou tak proudily davy dětí a jejich rodičů, z nichž si někteří odběhli zvolit prezidenta.

„Několik jich říkalo, že půjdou rovnou volit. Mnozí z nich ale mají okrsek jinde," zmínila zástupkyně ředitele Jana Drdáková.

„Volila jsem v prvním kole, to druhé mě už nezajímá, protože tam není můj kandidát. Na druhou stranu, když už jsem tady, tak se tam asi zastavím, ať pak nemám výčitky, že jsem se na volby vykašlala," usmála se jedna z maminek, která se svojí dcerou chvátala na divadelní představení, o které se postaraly děti na prvním stupni.

Ve škole sídlily hned dva okrsky – číslo tři a čtyři. Volební komise nezpozorovaly, že by přišli rodiče i se svými dětmi. „Je možné, že je ale nechávají ve škole a vždycky si odběhnou," pokrčili členové komise  rameny. V sobotu dopoledne odhadovali, že  účast dopadne zhruba stejně jako v kole prvním. Nakonec třetí okrsek navštívilo o šest procent méně voličů, čtvrtý o čtyři procenta.

Mezi voliči, kteří k volební urně vyrazili až v sobotu, byl například Jiří Ševčík. Ten měl ve volbě jasno. „V první řadě volím Čecha. Také si myslím, že můj kandidát je člověk, který už má řadu zkušeností z doby, kdy vedl vládu," řekl Ševčík, který zároveň dodal, že v prvním kole měl jiného favorita. Ten ale do kola druhého nepostoupil.