Citováno přesně: „Vzhledem k tomu, že po dvaceti letech planých slibů nebyla opět v rozpočtu Českého Krumlova vyčleněna na rok 2013 ani jediná koruna na zlepšení infrastruktury městské části Nové Dobrkovice, budeme i v roce 2014 hluboce diskriminováni proti ostatním občanům města, v totálně zanedbané infrastruktuře.

Přesto jste nenašli tu elementární slušnost na rok 2013 změnit občanům Nových Dobrkovic koeficient daně z nemovitosti," praví se mimo jiné v petici, kterou podepsalo 34 občanů. Jak ve čtvrtek v podvečer přímo zastupitelům řekl organizátor petice Karel Linhart, pro Dobrkovické platí stejný koeficient, jako pro obyvatele historického centra Českého Krumlova nebo jeho sídlišť. Tedy míst, která mají svoji kanalizaci, zpevněné komunikace, zavedený plyn a podobně.

„Dvacet let posloucháme sliby o zlepšení životních podmínek, dnes tento kafemlejnek posloucháme znovu. Bude projekt, bude studie, pak je projekt, pak je studie, pak se to nestihne. Pak přijde nové zastupitelstvo a opět posloucháme to samé," konstatoval rozhořčeně Karel Linhart.

Podle propočtů by požadované snížení koeficientu daně z nemovitosti znamenalo 
v ročním přínosu do městské kasy mínus pouhých třicet sedm tisíc korun. Není to tedy nijak horentní suma a lze ji považovat opravdu spíše jako gesto vedení Českého Krumlova, že si je vědomo svého restu.
Vedení Krumlova ovšem petici nevyslyšelo a nižší daň neodsouhlasilo. Má pro to své logické argumenty. Stavba kanalizace totiž patří mezi priority města.

Celý článek si můžete přečíst v sobotním tištěném vydání Českokrumlovského deníku.