Na jejich nadílce se významným dílem podílejí maminky ze sdružení Dráčci Omlenička, které se i v letošním roce pustily s vervou do sbírky na podporu tohoto azylového domu. Celkově do Husince navozily dvě plné dodávky věcí, které vyvolají spoustu radosti.

„Omlenička dala dohromady opět naprosto úžasnou sbírku. Je to od nich krásné, moc si toho vážím," řekla dojatě Eva Dvořáková, předsedkyně občanského sdružení Rybka, které vede Azylový dům Rybka v Husinci. „Všechny věci, které dostáváme, dětem schováváme k Vánocům. Těžko popsat radost, kterou děti při rozbalování dárků mají."

Eva Dvořáková připomněla, že jsou v azylovém domě i děti, které nikdy žádnou hračku nevlastnily. Právě hračky tedy azylovému domu nejvíce pomohou, lépe řečeno jeho mladým obyvatelům, kterým udělají největší radost.

Předsedkyně sdružení Dráčci Omlenička Miroslava Nováková zmínila, že letos byli lidé štědřejší než vloni, ačkoliv i tehdy se sbírka velmi povedla. „Nasbírali jsme kočárky, autosedačky, nádobí, ložní prádlo a pak samozřejmě hlavně oblečení a hračky. Je fajn, že nás podpořili i lidé třeba z Českého Krumlova, Větřní či Horního Dvořiště," ocenila předsedkyně.

Letos  ale lidé nosili i nevyužitelné harampádí. Končilo ve sběrném dvoře.

Více v dnešním vydání Českokrumlovského deníku.