Jelikož se budova nachází přímo na cestě do kláštera, má ten nejlepší předpoklad k tomu, aby byla turisticky hojně využívaná. Co přesně se v ní ale bude nacházet, zatím nikdo neví. Vedení obce je nakloněno veřejné diskuzi.

„Nyní opravíme střechu, čímž položíme základ pro budoucí rekonstrukci," uvedl zlatokorunský starosta Milan Štindl. „Diskuzi o tom, jak s farou naložit, určitě vyvoláme. Jsem zvědavý, jaké se nám sejdou názory."
Starosta zmínil, že jako nejideálnější se zatím jeví využití pro různé výstavy. „Před pár dny tu jedna výstava skončila a musím říct, že byla hojně navštěvovaná. Ukázalo se, že je tento prostor pro výstavy ideální. Dle návštěvní knihy se přišli podívat lidé z celého světa," řekl Milan Štindl. „Každopádně, řešíme hlavně využití horní části objektu. V té spodní je antikvariát a úžasný model Zlaté Koruny. To bychom rádi zachovali," dodal.
Antikvariát provozuje Jindřich Špinar. Také on prostory fary považuje za ideální místo pro výstavy.

„Podle mě by se tu měla prezentovat hlavně obec. Je totiž nutné si uvědomit, že i ona má za sebou důležitou historii, nikoliv jen klášter," upozornil Jindřich Špinar. „I méně atraktivní obce se formou různých výstav prezentují. Je škoda, že Zlatá Koruna tak doposud neučinila. Zde by pro to prostor byl."

Jindřich Špinar také zmínil, že by nebylo od věci do fary umístit infocentrum. „Jsou to všechno ale jenom mé představy. Každopádně, myslím si, že hlavně horní patro je skutečně jako stvořené pro výstavy. Každý rok tam uspořádat dvě tři. Přes léto by se tam prezentoval někdo známější, aby to bylo dostatečně lákavé. Pak by mohli dostat prostor lidé z okolí. Možností je několik."