Pořadatelé z řad Centra pro pomoc dětem a mládeži Český Krumlov jsou si tím jisti. Na otázky odpovídali Jiří Muk a Ladislav Michalík.

Dá už se nyní počítat s příštím ročníkem?
Určitě! Budeme se snažit za každou cenu festival udržet. Máme ho totiž moc rádi. Není ani tak finančně náročný, takže se zvládnout dá. Prostředí příjemné, lidem se to líbí… Není co řešit.

Festival letos navštívilo 250 lidí, což je poměrně slušné číslo. Návštěvnost je stabilní, nebo každý rok roste?
Zaznamenáváme, že se nám návštěvnost tohoto festivalu každým rokem zvyšuje. Přece jen má festival již „zajetou" tradici. Letos se jednalo o osmý ročník a věříme, že je vryt v povědomí mladých lidí, kteří mají o něj zájem.

Akce má podporovat hlavně krumlovskou scénu, přesto zde vystupuje i dost kapel z jiných regionů. Podle jakého klíče je vybíráte?
Letos jsme na festivalu poskytli prostor šestnácti mladým hudebním tělesům, což si myslíme, že je docela hodně. Samozřejmě je naší prioritou nabízet prostor mladým českokrumlovským hudebním seskupením, avšak na poměry Českého Krumlova bychom, aspoň dle našeho názoru, nenašli všech 16 mladých kapel, které by nám zapadly do charakteru tohoto festivalu. Avšak nejen to, musíme také přihlížet k tomu, aby se nám jednotlivé kapely neopakovaly z let minulých. Také musíme zmínit, že hlavní výběr jednotlivých interpretů má na starosti Honza Čermák, který zároveň aktivně navštěvuje nejrůznější festivaly, nejen jihočeského regionu. Mimochodem je také  muzikantem, jenž se se svou kapelou Smolíčkova pomsta pohybuje na takovéto hudební scéně.

Už se vám stalo, že vám účast krumlovská kapela zamítla?
To se nám doposud nestalo.

Jak byste vlastně zhodnotili letošní ročník?
Letošní ročník byl nadmíru povedený. Za ta léta máme již zkušený tým lidí, který se podílí na realizaci celého festivalu. Opravdu vše proběhlo bez žádných problémů. Tento ročník bychom charakterizovali jako pohodový, atmosféra byla super a i počasí nám přálo.

Za ty roky musíte mít vypozorováno, jak na tom krumlovská hudební scéna je. Tudíž otázka je jasná… Jak na tom podle vás je?
Mladá českokrumlovské scéna je podle nás na vysoké úrovni. Disponuje zajímavými hudebními subjekty a žánry, počínaje hip – hopem, folkem a death metalem konče. Opravdu je velmi pestrá, a tak to má být.