Z nich se do Hostína rádi vracejí například oblíbení herci Jana Boušková, Václav Vydra, Josef Carda, Zdeněk Žák či Rudolf Hrušínský. Ti přijedou i letos, jak potvrdil organizátor přehlídky Václav Bláha, a divákům se představí v komedii Blbec k večeři.

Program nabídne dálev pátek Pension pro svobodné pány v podání herců divadla Palace. „V sobotu odpoledne se mohou diváci těšit na úspěšnou pohádku spolku Kovářovská OPONA Lotrando a Zubejda a v sobotu večer uvedeme od agentury Familie hru Zelňačka s Oldřichem Víznerem a Otakarem Brouskem mladším,“ prozradil Václav Bláha. Divadelní spolek Vojan se v neděli odpoledne představí čtyřmi pohádkami v představení Měla babka čtyři jabka. Přehlídku uzavře v neděli večer slavná one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, s názvem Caveman.

Hezkou tradicí se tu stala po představení autogramiáda herců, o kterou je mezi diváky velký zájem, proto o ni nepřijdou ani letos.
Divadelní přehlídka se koná tradičně ve velkém stanu, do kterého se vejde až tři sta diváků. Zájemci si mohou stejně jako v minulých letech pořídit vstupenky v předprodeji. Ten začíná od 1. června on-line na adrese www.divadlovhostine.cz nebo pak od pondělí na obecním úřadě v Kovářově. Vstupenky lze též zakoupit v místě konání přehlídky. Z technických důvodů letos nebudou v prodeji v Infocentru Milevsko. (kob)