„Všichni byli skvělí, ukázali, co se tady v Boudě, kam pravidelně chodí zkoušet, už naučili," pochválila účinkující Michaela Gaborová, organizátorka odpoledne a projektová pracovnice českokrumlovského Centra pro pomoc dětem a mládeži, o. p. s. „Tuto akci pořádám přibližně jednou za tři měsíce," uvedla. „A občas se mi stává, že se tu sejde i víc lidí než na koncertě."

Mezi nadšenými diváky nechyběli ani Miluše a Gejza Gáborovi. „Chodíme sem pokaždé, když se tu něco takového děje," řekla Miluše Gáborová, jinak též hrdá babička hlavní organizátorky Michaely. „Dneska je to velké, sešlo se tu hodně mladých. Jsem ráda, že jim to tak vyšlo."

Na přehlídce vystoupil i rapper Shot, civilním jménem Jiří Šubrt. „Shot u nás zkouší už dlouhá léta," dodal vedoucí Boudy Ladislav Michalík. „Na tomto projektu se podílí sami ti, kteří v Boudě zkouší a chodí do ní, a s Míšou Gáborovou se snažíme o to, aby jejich úsilí mělo nějaký konkrétní výstup. Když už se na to oni sami cítí, udělá se podobná akce."

Nejmladšími účinkujícími byli sourozenci Marian a Valerie Gáborovi z Českého Krumlova. „My tady budeme s Mariankem zpívat," řekla krátce předtím, než se chopila mikrofonu, Valinka Gáborová, která chodí do první třídy a trémou ona ani její bráška očividně netrpí. „Zazpíváme Acilom me korkoro."

„To je romská písnička a česky to znamená Zůstal jsem sám," doplnila Valerii Miluše Gáborová .

Mezi jednotlivými vystoupeními hudebně-tanečního odpoledne si mohli diváci i účastníci zasoutěžit v tanci s balónkem nebo v přenášení pingpongového míčku na pálce.

Autor: Zuzana Gabajová