Druhým voličem byl její manžel Miloslav. Oba jsou totiž v Českém Krumlově na dovolené, ovšem volby jsou pro ně důležité a tak si zařídili volební průkazy.

„Nemohli jsme si to nechat ujít. Jsme rádi, že můžeme volit prezidenta a už od začátku jsme byli rozhodnuti, komu dáme hlas," řekla chvíli poté Bohumila Šnajdrová. Podle ní i Miloslava Šnajdra je jejich kandidát velmi chytrý, nezkorumpovaný, shodli se na něm spolu bez problémů a oba dva mu věří. Zajímavé je, že za takový jeden provaz táhne celá rodina, protože jak manželé Šnajdrovi doplnili, i jejich dospělé děti, šly volit stejného kandidáta, jako rodiče. „Výsledky budeme bedlivě sledovat, protože jsme v Českém Krumlově až do konce víkendu," doplnil Miloslav Šnajdr.

Ve volební komisi v Linecké sedí takřka stejný tým už drahná léta. Rozumí si navzájem, znají se, doplňují. „Mám asi nejangažovanější členy volební komise, hlídají státní peníze i lesy" říká s ůsměvem směrem ke svým kolegyním a jednomu kolegovi předsedkyně Jana Švábenská. Má to svůj důvod, protože terčem kritiky směrem k hospodaření státu a organizaci voleb se z řad nejen této komise, ale i jiných, stal především opětovný tisk všech volebních lístků se všemi kandidáty, který si zcela jistě vyžádal obětování nejednoho stromu. Navíc obálky, v nichž se členové komise před prezidentskými volbami oficiálně dozvěděli, že v komisích budou působit, byly na rozdíl od jiných let zasílány na doručenku za 45 korun jeden. Jen v Českém Krumlově je šestnáct volebních okrsků, vynásobeno členy všech komisí, krát 45 dává dohromady poměrně zbytečně vydané tisíce korun.

Jak ovšem už oficiálně zaznělo před volbami, všechny lístky se tisknou znovu z jednoho prostého důvodu: „Kdyby se kterýkoliv ze dvou finálních kandidátů stal do doby konání druhého kola voleb nevolitelným z jakéhokoliv důvodu, postupuje na jeho místo další v pořadí podle nejvíce získaných hlasů," okomentovala Blanka Fenigbauerová z odboru vnitřních věcí českokrumlovského Městského úřadu.

Celý článek si přečtěte v sobotním vydání Českokrumlovského deníku