Ukončila základní školu ve Veselí nad Lužnicí a chystá se do krajského města na gymnázium.Zdroj: Archiv A. HušičovéNa konci prázdnin prozrazuje, že se moc těší do krajského města, kam bude dojíždět z Veselí. Ale má obavu z nového učiva. „Strašně moc se těším do Českých Budějovic, mám to město ráda, ale loučení se spolužáky z veselské základky nebylo lehké, budou mi chybět. Tvořili jsme třídu, která spolu vycházela, měla jsem v devítce hodně kamarádů. Bude to nezvyk, vídat jiné spolužáky,“ popisuje pocity týden před nástupem na gymnázium Aneta Hušičová.

Na základní škola patřila mezi jedničkářky. Teď předpokládá, že bude mít zase pěkné známky. „Byla bych zase ráda za jedničky, ale když budu mít dvojky a trojky, tak budu pořád spokojená. Na základní škole jsem se učila anglicky a rusky. Čeká mě nově německý jazyk. Vůbec nic z němčiny neumím, tak mám strach, že budu zaostávat za ostatními, kteří už něco ví,“ obává se budoucí gymnazistka.

Přijatá byla i na další střední. „Přijímačky jsem dělala také na Obchodní akademii Husova 1, tam jsem byla šestá. Ale dala jsem přednost gymnáziu,“ doplnila 15letá dívka.

V létě moc neodpočívala, odbavovala brigádně cestující a prodávala jízdenky na trase z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice. Jinak ve volném čase ráda maluje, zpívá a baví se s kamarády. Letos jsem se i koupala na veselských pískovnách. Rodinné výlety už mě moc neberou,“ směje se.