Vítězkou soutěže Miss Junior jižní Čechy se stala patnáctiletá Linda Rambousková z Tábora.Zdroj: Michal RambousekLinda Rambousková pochází z Tábora a do soutěže krásy ji přihlásila maminka. Snaha byla korunována úspěchem: ze 4000 přihlášených postoupila mezi padesátku semifinalistek a pak mezi patnáctku finalistek. Ze soutěže si odnesla ocenění pro nejkrásnější Jihočešku. Mezi Lindiny koníčky patří kromě modelingu také moderní gymnastika, zpěv a hra na klávesy.

Jak jste reagovala na to, že vás maminka přihlásila?

Byla jsem překvapená, ale nakonec jsem si řekla, proč to nezkusit…

Šlo o vaší první zkušenost se soutěží krásy?

Ne, už v roce 2013 jsem soutěžila na jedné dětské soutěži, kterou jsem vyhrála. Miss Junior ale byla už o něčem úplně jiném.

Cítila jste před porotou stud, nebo jste spíš exhibicionistkou?

Tak na půl. Většinou nemám problém se bavit s člověkem, kterého neznám. Na druhou stranu nemám potřebu lidi za každou cenu vyhledávat, dokážu se dobře zabavit třeba čtením knížky. Problém mi ale komunikace s lidmi nedělá.

Deset finalistek Miss Face tráví týdenní soustředění v Táboře.
OBRAZEM: Missky v Táboře běhají kolem Jordánu

Co samotná soutěž obnášela?

Z části se jednalo o rozhovory, IQ testy, přehlídku v plavkách a volnou disciplínu. Pro tu jsem zvolila ukázku moderní gymnastiky, které se již léta věnuji.

Jaké jsou vaše další plány? Chcete se modelingu věnovat i do budoucna?

Modelingu se rozhodně nezříkám, vrcholově ho však dělat nechci. Teď se chystám především zaměřit na školu a udělat přijímačky na gymnázium. V budoucnu bych chtěla pokračovat studiem managementu a ekonomiky.

Bylo s výhrou v soutěži spojeno i nějaké ocenění?

Získali jsme poukázku na kosmetiku a také pět tisíc korun, určených na studium. Jako formu ocenění určitě vnímám i přijetí starostou Tábora. Ještě mě čeká přijetí hejtmankou Jihočeského kraje a primátorem Prahy 1.

ILustrační foto.
Hledáme nejhezčí vánoční strom