Ale jak se včera ukázalo, nejspíš to ještě nějakou  chvíli  potrvá. Včera se v krumlovském parku konala první lekce sportovního programu pro ženy na mateřské dovolené s názvem Fitmami. Ačkoliv cvičitelka Hana Kubíčková z Kájova přehnaná očekávání neměla, rozjezd musel být trochu zklamáním. Dostavila se pouze jedna maminka. Je to celkem paradox vzhledem k situaci ve větších městech, kde je toto cvičení velice populární.

Hana Kubíčková ale hlavu nevěší. Ví, že maminky potřebují nejdříve získat k novince důvěru. A co je nejdůležitější, nejdříve se o ní potřebují dozvědět. Na propagaci bylo podle slov instruktorky  minimum času, proto lze včerejšek brát jen za pouhý pokus. Další cvičení by se uskuteční příští pondělí od 10 do 11 hodin. K tomu je třeba, aby přišly minimálně tři maminky.

„Čekala jsem na povolení města, abych mohla v parku cvičit. Dokud jsem ho neměla v ruce, tak jsem nemohla samozřejmě nic rozjíždět. Dostala jsem ho před měsícem. Teď budu jen doufat, že se nám to skutečně podaří rozjet, protože si stojím za tím, že je to naprosto fantastická záležitost," řekla Hana Kubíčková, která je zkušenou cvičitelkou.

Důvod, proč se do první lekce pustila takhle brzy od vydání povolení, je jednoduchý – krásné počasí. Cvičení venku v pěkném prostředí má neodolatelné kouzlo. Je tedy třeba ho využít co nejvíce.

Podle slov Kubíčkové je cvičení Fitmami nejvíce oblíbené v Praze. Postupně se už ale rozšiřuje i do ostatních měst, například do Jihlavy či Přerova. V jižních Čechách se ale stále jedná víceméně o neprobádanou půdu.

Více v úterním vydání Českokrumlovského deníku.