Teď se  totiž probírají zásobami na skladě a dumají, jak tenhle problém řešit.
Ačkoliv už Jan Neruda ve svém fejetonu Kam s ním? řešil před mnoha lety podobnou otázku, přece jen se jednalo 
o starý slamník a nikoliv o vysoce toxický odpad. Pití, u něhož nebude možné doložit takzvaný rodokmen, nebo láhve načaté, které se prodejcům nevyplatí nechat oficiálně překontrolovat, se totiž
v žádném případě nesmí jen tak někde zahodit.

Například Lukáš Franc 
z vyšebrodského Hotelu Šumava teď se svými spolupracovníky třídí zásoby. „Samozřejmě, že se nás situace týká," podotkl, „většinu zásob, které máme, budeme muset nechat přezkoušet, nebo vylít." Také on patří, jako mnoho dalších, k těm, kteří luští data výroby a šarže, ne vždy čitelné a srozumitelné.  „Tím, kam odložit odepsaný alkohol, jsem se ještě nezabýval a ani nás o tom ještě žádný úřad nepoučil."

Jak ale Lukáš Franc i další oslovení dodávají, evidentně se tím zabývat budou muset.
Návod se dá najít například na internetových stránkách Ministerstva zdravotnictví. Jak Deníku potvrdila Marta Machková z tiskového oddělení ministerstva: „Občané mohou odkládat odpady zdarma na místa určená obcí ke shromažďování nebezpečných odpadů, sběrných dvorech nebo mobilních sběrnách nebezpečných odpadů v obcích." Informace o nejbližším sběrném dvoře by lidé měli získat na obecním úřadu nebo na webových stránkách své obce.

Nebo je možné obrátit se přímo na firmu specializovanou na svoz či likvidaci nebezpečného odpadu.
Takových ale není mnoho.

Pavel Turnhöfer, ředitel Služeb města Český Krumlov pro Deník uvedl, že touto specializací Služby sice disponují, ale pouze pro občany, nikoliv pro firmy.  Obyvatelé Českého Krumlova tedy mohou alkohol na odpis odevzdat ve sběrném dvoře. A bez poplatku. Jiné je to ovšem v případě podnikatelů. „To musíme my zkontaktovat tuto specializovanou firmu a domluvit s ní zvláštní termín předání," dodal Pavel Turnhöfer. Tuto transakci už si ale podnikatel bude muset zaplatit.

Další možností je odvézt alkohol na skládku, například lověšickou, která má povolení ukládat nebezpečný odpad.

V každém případě je vždy nutné mít potvrzení o oficiální likvidaci alkoholu. Pokud by totiž odpovědné úřady vyrazily na kontroly, bude takové potvrzení jedno z prvních, které si vyžádají.
Tolik oficiální možnosti. Lidé ale přijdou na leccos. Například jeden obyvatel Českokrumlovska, který nechce jmenovat, Deníku řekl:
„Já, když dostanu flašku a nevím, co je to za samohonku, tak si ji nechám na zimu a liju to do ostřikovačů."