…na zdraví! Čtvrtý ročník květinových aranží v interiérech kláštera Zlatá Koruna připomíná téma pivovarnictví, vinařství i čistoty vody. Výstava potrvá do 13. srpna. Historické interiéry bývalého cisterciáckého kláštera Zlatá Koruna rozkvetly aranžemi ze sezónních květin vypěstovaných v klášterních zahradách, zahradách zámků Třeboň, Kratochvíle a Hluboká a soukromých zahrad. Výstava je součástí hlavní prohlídkové trasy (vč. opatské kaple) a je přístupná pouze v rámci komentované prohlídky s průvodcem. Cena vstupného se nezvýší, tj. dospělý zaplatí 100,- Kč; snížené vstupné je 70,- Kč.

Michal je kvítko. Přesvědčí se o tom děti v neděli 13. srpna v Hořicích na Šumavě, kde vystoupí oblíbený Michal Nesvadba. Návštěvníci se mohou těšit na rozkvetlé jeviště, tanečky, které nenechají v klidu ani květiny, zpívající kopretinu, mluvící kaktus, nachlazenou konev… Michal Nesvadba v hořickém letním amfiteátru vystoupí od 16 hodin. Vstupné na akci je 100 korun.

Rusalka, Dvořákova nejkrásnější opera, nyní zní před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově od 21 hodin.

Kino:

Pobřežní hlídka. Hladinu oceánu v případě nouze čeří Dwayne Johnson a Zac Efron, kteří názorně ukazují, jak může být život vodních záchranářů sexy. Akční film v neděli od 19 hodin bude hrát kaplické kino.

Emoji ve filmu. Animovaný film USA v režii Anthony Leondise promítne velešínské kino v neděli od 16 hodin.

Novou výstavu fotografií nabízí Kulturní a informační centrum Horní Planá. Do 6.9. tam v Galerri KIC vystavuje Pavel Radosta fotografie pod názvem Jižní Čechy - Perla nepravidelného tvaru. 7:30 – 18:00.

Paměť národa - ohlédnutí se za 20. stoletím je název výstavy v kaplické kinokavárně, která potrvá do 27.8. Jde o výstavu fotografií a reálií z válečných let a roku 1968.