Kaskadérské vystoupení skupiny Flott Cascaders Team je k vidění na stadionu Vltavan v obci Loučovice (poblíž Lipna) každou sobotu a neděli, a to až do 23. 8. vždy od 19 hodin. Jedná se o velice poutavou podívanou, která je příjemným zpestřením nejen pro četné rekreanty v okolí, ale také bezpochyby pro místní obyvatele. Čeká vás nejen klasické autorodeo se vším, co k němu patří, ale také pyrotechnické efekty, silná muzika, precizní jízdy po dvou kolech, synchronizované rychlé jízdy, drift a třeba i akrobacie na autech. Součástí show je i odstřel jedoucího auta bazukou. Hladinu adrenalinu vám zvednou freestyle jezdci - Matěj Česák, Pavel Polášek a Callum Luxton, kteří skáčou pekelně dobře a rádi. Uvidíte celou plejádu skoků v mnoha variacích. Vstupné: Děti do 3 let zdarma, Děti do 12 let 120,- Kč, studenti a důchodci 180,- Kč, Dospělí 240,- Kč.

Od piva k řemeslu aneb den na pořešínském podhradí. Od 11 hodin můžete na hradě Pořešín poznat výrobu světlého piva pod dohledem sládka minipivovaru Žumberk. Zažijete ochutnávku piv z místních minipivovarů, workshop tesařství a kamenictví. Práci s ovčí vlnou, workshop práce s kůží. Parostrojní pivovárek a přehlídku miniaturních parostrojů. Hradní kuchyně, kovárna a hrnčírna jsou rovněž v provozu.

Ilustrační foto
Kam se můžete vydat o víkendu na bohoslužby

Krátokodobá výstava začala v Křemži. Ateliér Fénix zve na výstavu absolventů prvního ročníku výtvarných kurzů pro dospělé ve Křemži. V pátek byla vernisáž, dále je otevřeno v provozních hodinách radnice, poté od 15 do 18 hodin na zavolání na 773 196 290. Výstava potrvá do 8. 8. 2020.

Mistrovské pěvecké, interpretační a taneční kurzy začaly v Českém Krumlově. Jedná se o 3. ročník. Konají se v krumloských klášterech. Letních interpretačních kurzů v Českém Krumlově

Letní interpretační kurzy se konají na klášterním dvoře:

01.08.2020 (So) 21:00 - 23:00

02.08.2020 (Ne) 15:00 - 17:00

07.08.2020 (Pá) 20:00 - 22:00

08.08.2020 (So) 21:00 - 23:00

Vstupné: 150 Kč

Dnes uslyšíte jeden ze závěrečných koncertů: Kostýmované výstupy z oper Rusalka, Bohéma, Kouzelná flétna, Nápoj lásky a další

Účinkují: Tereza Mátlová, Daniel Hůlka, Peter Berger, Ester Pavlů, Eliška Gattringerová, Nela Skarková a další.

Klavírní spolupráce: Robert Pechanec a Mattia Peli

21.00 hod, Rajský dvůr klarisek, vstup 150 Kč

Letní dny v Prelatuře v Českém Krumlově můžete zažít ještě v sobotu. Znamená to jíst, pít a poslouchat skvělou hudbu pod širým nebem od 14 do 21 hodin. Prelaturní dvůr u knihovny tak na léto ožívá. Přijďte ochutnat tapas všeho druhu - trhané maso, mini pizza. Na čepu pivo z Krumlovského pivovaru. Prosecco a vína dle výběru pana Michaela Šetka. Na závěr výběrová káva a sladká tečka. Dnes od 19 hodin hraje David Kozák - Českokrumlovská kapela s autorskou i převzatou tvorbou. Hrají především písně v českém jazyce, multižánr I instrumentální. Vstupné zdarma.

Jihostroj České Budějovice má definitivně poskládaný kádr pro sezonu. Posílil ho srbský smečař Filip Stoilovič.
S příchodem Filipa Stoiloviče má vedení Jihostroje finální podobu kádru

Autorská výstava Evy Karmazínové Ráj domova XII je k vidění v Mětské galerii Český Krumlov do 28.8. Vstupné dobrovolné. Otevřeno je od 10 do 18 hodin. Motto výstavy je: „Dívejte se, uzříte, co je krásy na světě…“

Chlumské slavnosti pořádá od 15 hodin SDH Chlum nad Malší. Hraje Hájovanka. Tradiční vodní atrakce a suchozemské radovánky pro děti i dospělé vypuknou od 15 hodin. Těšit se můžete na Lapky od Malše, bubenickou show, tradiční lávku přes rybník a jiné atrakce.

Cirkus Humberto hostuje v Českém Krumlově v Českobudějovické ulici na konci města. Až do soboty jsou denně představení každý den vždy od 18 hodin. Humberto je originál česko-slovenský cirkus. Kromě vystoupení artistů z mnoha zemí uvidíte např. i přehlídku indických slonů a po pěti letech je k vidění také smečka somálských lvů. Zvěřinec je otevřený každý den od 9 hodin.