A s nimi i jejich třídní učitelka Soňa Kubaláková. Třída osmi studentů obchodní akademie a třinácti oktavánů gymnázia se totiž oficiálně loučila se školou. A i když se sejdou ještě ve čtvrtek na kaplickém městském úřadě, kde si převezmou maturitní vysvědčení, na půdě školy se společně potkali naposledy.

„Dopoledne byla státní část maturit, odpoledne profilové zkoušky, tedy volitelné předměty," přiblížila ředitelka školy Marta Caisová.
„Asi největší problémy maturantům dělal český bankovní systém," svěřila se těsně po poslední maturitě Jaroslava Dánová, která na obchodní akademii učí ekonomiku a účetnictví. „Nejlépe jim šly cenné papíry, ty jsme využili téměř u každé otázky."

Ke studentům promluvila i Jana Beerová, předsedkyně maturitní komise: „Věřte, že na maturitu budete vzpomínat rádi, protože v životě na vás čekají zkoušky mnohem těžší."

„Já maturoval už v úterý," řekl Jan Drdák, „To, v čem jsem si věřil nejvíc, se mi nepovedlo, a čeho jsem se bál nejvíc, jsem dal dobře. Ale na vysokou už jsem naštěstí přijatý, tak to řešit nemusím." Na léto se chystá do Skotska na brigádu. „Miluju přírodu, budeme tam i cestovat, nejradši bych odletěl hned," popsal svoje plány absolvent.