„Tým žáků Natálie a Honza ze 2.KČ připravoval dle vlastní receptury šest porcí,“ sdělila pedagožka Jana Hosenseidlová. „Získali první místo a vítězný pohár! Děkujeme Natálii a Honzovi za reprezentaci školy!“

Vítězný recept na úpravu kapra
Kapří krémová polévka
Kapří vývar – hlavy, ocas, kořenová zelenina, řapíkatý celer, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl.
Cibulovou jíšku zalít vývarem, dochutit muškátovým květem a provařit. Zjemnit smetanou a máslem a rozmixovat na jemno.
Kapr na dýňových semínkách se špekovým kuskusem a petrželovou pěnou
Kapra vykostíme a nařežeme na filety. Okořeníme solí, drceným pepřem, citronovou šťávou, rozmarýnem, tymiánem a necháme hodinu marinovat.
Na špeku, cibulce a česneku si orestujeme kuskus, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme spařit.
Dochutíme solí, drceným pepřem a přidáme nasekanou pažitku.
Připravíme si dýňová semínka. Rozdrtíme je s kukuřičnými cornfleky a kapra s kůží obalíme ve směsi.
Na olivovém oleji kapra orestujeme, druhou stranou položíme na plech vymazaný máslem a poté pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 10-12 minut.
Petrželový krém
Do základní bílé omáčky přidáme blanšírovanou petrželovou nať, rozmixujeme do pěny a přelijeme s ní kapra.