Libuše Kuchtová, Jaroslav a Marie Markovi, Hana Pelcová jako představitelka oceněného Nadačního fondu Festivalu komorní hudby v Českém Krumlově, Vlasta Dvořáková a Vladimíra Berná jako vedoucí oceněného folklorního souboru Jitřenka jsou čerstvými držiteli Ceny města za rok 2017. Letos byly uděleny také dvě ceny in memoriam. A to Janu Cehákovi a nedávno zesnulé Evě Filausové. Příjemnému večeru se tak nevyhnulo ani dojetí.

„Před třemi roky se nám podařilo spojit předávání cen města s jakýmsi poděkováním těm, kteří pracují v tzv. pomáhajících profesích,“ řekl místostarosta Josef Hermann. „Tak rozšiřujeme seznam držitelů cen se spíše symbolickým poděkováním, kteří se starají a pomáhají ostatním za jejich obětavou a neúnavnou práci a péči o potřebné.“

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově.
Byla u zrodu točny. Vymýšlel ji manžel.

Cena města Český Krumlov je určena jednotlivým osobám, skupině osob či organizacím za významné počiny v minulém roce nebo soustavnou činnost v kulturní, umělecké, podnikatelské, sociální nebo sportovní oblasti.

Ceny předávali představitelé města starosta Dalibor Carda a místostarosta Josef Hermann.

Večer se nesl v přátelském a pohodovém duchu a slavnostní chvíle zpestřily zmiňované českokrumlovské soubory Jitřenka (na snímku), Fioretto a na závěr pobavilo návštěvníky rovněž českokrumlovské uskupení Hrajeto.

Hasiči likvidovali požár domku u hotelu Růže. Pavel Rožboud na snímku druhý zprava.
Ohořelý domek byl pod kontrolou až do rána