„Provoz v historickém centru města i ostatních částech není přerušen. Většina provozoven funguje bez omezení. Všechny příjezdové cesty do Českého Krumlova jsou průjezdné," sdělila Eliška Koričarová z českokrumlovského Destinačního managementu a dodává: „Řeka Vltava se vylila z koryta pouze na některých místech. Historické centrum nebylo více zasaženo. Větší škody napáchala říčka Polečnice, která se vylila ze svého koryta a vyplavila sportovní areál. Zasaženo bylo fotbalové hřiště FK Slavoj a přilehlá sportoviště, včetně plaveckého bazénu."

Podle Povodí Vltavy je odtok z vodní nádrže Lipno 100 kubíků, průtok Vltavy v Českém Krumlově je 248 kubických metrů za vteřinu a v případě že nedojde k prudkému zhoršení hydrometeorologických podmínek, bude ustálen na maximu 280 kubíků po celé pondělí.

Jak upozorňuje Destinační management, záchytná parkoviště P1 a P3  jsou v provozu bez omezení. Parkoviště P2 je z důvodu údržby do odvolání uzavřeno.

Pro parkování autobusů je možné využít parkoviště P BUS na Chvalšinské silnici. K dispozici je tedy zhruba 500 parkovacích míst pro osobní automobily a 40 míst pro autobusy.

„Turistické atraktivity včetně výstavních míst Zemské výstavy Dávné stopy, nové cesty jsou otevřeny veřejnosti. Město pokračuje v přípravách plánovaných kulturních akcí.O nadcházejícím víkendu osmého až devátého června ožije město fotografií během Open - air foto festivalu a 21. - 23. června vypukne již 27. ročník Slavností pětilisté růže," shrnula Eliška Koričarová.