Poprvé se tak stalo na velikonoční Bílou sobotu. „V minulém roce se Farmářské trhy pořádaly za Městským divadlem, to už skončilo. My jsme od pořádajícího občanského sdružení převzali veškerou agendu a přihlásili se nám i další prodejci a řemeslníci," sdělil Jan Hoffmann z marketingového oddělení kaplické Jednoty.
K vidění i ochutnání a k zakoupení tu byly sýry, uzeniny, pečivo, med, výrobky z vosku, ale třeba i proutěné košíky nebo pomlázky.

„Prezentují se tu místní výrobky, což my máme, tak bychom tu tedy měli být," řekla Irena Kalkušová, která získala společně s manželem i letošní cenu v jihočeském kole soutěže pro začínající podnikatele Rozjezdy roku za jejich Tekutý karamel.

„Přečetla jsem si o tom v novinách a tak jsme s manželem přijeli," okomentovala trhy Helena Matějčková s tím, že výhodou je možnost parkování. Nevýhodou pak, že u nich, na opačném konci města, na Plešivci, žádné takové akce nejsou. Na tohle téma si postesknou často mnozí lidé z Plešivce, hlavně v tom ohledu, že Domoradice se jako nákupní zóna rozrůstají a Plešivec zůstává pozadu.

„Budeme o tom uvažovat, koneckonců, na Plešivci také máme prodejnu," dodal Jan Hoffmann s tím, že pro firmu je to záležitost nikoliv konkurenční, ale rozšíření nabídky pro zákazníky a poskytnutí i určitého zážitku navíc.