Českokrumlovská zuška se dostala do jedenáctky škol z přihlášených 152, které tento drahý hudební nástroj skutečně dostanou.

Nadace Karla Komárka totiž zakoupila od známé české firmy Petrof 11 klavírů, aby této klavírní firmě pomohla, když Čína z politických důvodů odmítla od firmy PETROF převzít objednané zakázky. Zároveň nadace přišla na pomoc základním uměleckým školám České republiky, aniž by tušila, jak moc naše základní umělecké školy postrádají kvalitní nástroje, většinou z důvodu finanční nedosažitelnosti.

„Krumlovská ZUŠka jásá!" je nadšena ředitelka školy Alena Švepešová. "Naše žádost se umístila na druhém místě a do klavírní třídy dostáváme darem koncertní pianino PETROF 131 M1 v hodnotě 289 000 korun!" Základní umělecká škola v Českém Krumlově letos navíc slaví 240 let a lepší dárek k takovému jubileu snad ani nemohla dostat.

Na lipenských sjezdovkách spustili sněžná děla.
Na lipenských sjezdovkách již hučí sněžná děla

"Setkala jsem se s velmi krásným jednáním ředitele nadace Lubošem Veselým," podělila se Alena Švepešová o dojmy z vyhlášení. "Vyhlášení výsledků vysílané přes kanál youtube a facebook bylo nesmírně příjemnou diskuzí plnou hlubokých myšlenek i statistik vypovídajících o stavu a přínosu českých základních uměleckých škol, o jejich významu pro národní vzdělanost, kulturu a rozvíjení osobnosti dětí. Je to úžasný počin a skvělý dárek k 240. výročí naší školy!“

Jelikož v rámci projektu vyšlo najevo, kolik uměleckých škol potřebuje obnovit své třídy a sály kvalitním klavírem, majitelka firmy PETROFse rozhodla osobně darovat nástroje dalším pěti školám. A Nadace KKFF vyhlásila celostátní sbírku na pomoc základním uměleckým školám, z níž budou pořízeny klavíry pro dalších čtyřicet pět škol, které se zúčastnily grantové výzvy Piana do škol.

Nadace Karel Komárek Family Foundation podporuje českou vzdělanost, kulturní dědictví, ale i péči o životní prostředí. Svými příspěvky pomáhá nadaným jednotlivcům i komunitám rozvinout jejich vize, nápady, tvůrčí programy v různých oblastech.