Kdo vás to soutěže přihlásil? Jak jste ze začátku reagoval? Měl jste hned jasno, že do toho půjdete, nebo vás museli přesvědčovat?
Do soutěže mě přihlásili přátelé, respektive slečna z Restaurace U Trojice. Že prý skvěle vařím, a že tam musím. Nejprve jsem se tomu smál. Říkal jsem, že mě tam nedostane. Prostě neexistuje. Nakonec jsme uzavřeli sázku o pečení prasete a sud piva. Po třech becherovkách, co do mě nalili, jsem souhlasil. (úsměv)

Předpokládám, že vztah k vaření máte velmi blízký… Co vás k vaření přivedlo?
Vaření mě baví a vůbec nevím proč. Když jsem chodil do školy, pracoval jsem o prázdninách a o víkendech na Lipně jako číšník, bavilo mě to a okoukával jsem, jak se co vaří. Asi to mám odtud.

Jak moc jste si rozmýšlel soutěžní menu?
Nad menu jsem se moc nerozmýšlel. Vařím jej často pro své dobré přátele a baví mě.

Jak byste zhodnotil soutěžní kolektiv? Zapůsobili na vás ostatní? Zklamal vás někdo? Překvapil?
Soutěžní kolektiv byl naprosto skvělý. Velmi různorodí lidé, ale všichni byli úžasní. Stále si píšeme a po odvysílání chystáme after párty u Lídy na chatě. Prostě super! Nikdo mě nezklamal!

Jaká jídla patří mezi vaše top? A naopak, jaké pokrmy váš žaludek nezvládá?
Má top jídla jsou: italská kuchyně, ryby a mořské potvory. Asi to, čeho tady máme málo. Nesnáším sterilovaný hrášek, jinak dám téměř všechno.

Navštěvujete rád restaurace? Jaké kuchyně z Českého Krumlova byste pochválil?
Restaurace miluji. Chválím U Trojice, Maštal, U Oblouku, Katakomby, Pizerii UNO, Pizerii na Latránu a u Kláštera. Pro mne je moc důležitý přístup obsluhy. Myslím ale, že to tady někde hodně chybí…

V soutěži se nacházel další člověk z Českokrumlovska – Ladislav Jung. Neznali jste se už před soutěží?
S Láďou jsme se neznali vůbec, ale jsme dobří kámoši. Teda jestli mě dnes moc nepomluví, to bych mu nedaroval (rozhovor se uskutečnil včera dopoledne, pozn. redakce). I když já na něj taky hodně tlačil u jeho večeře. (úsměv)

Jak na soutěž reagují vaši přátelé a vůbec lidé ve vašem okolí? Stává se vám, že by vás někdo zastavil s tím, že jste „ten soutěžící z Prostřeno"?
Mám spousty dobrých přátel a všichni včetně mé rodiny mě hrozně moc podporovali. Byl jsem z natáčení úplně hotový… Vážně děkuji, že je všechny mám! A k druhé části otázky… Ano, stává se mi to. Když jdu do obchodu, koukají na mě, ale snaží se být jako nenápadní. (smích) Je to legrace.

Na závěr… Souhlasil byste znovu s podobnou soutěží?
Ne, už nikdy. Jsem rád, že jsem si to vyzkoušel, bylo to šílené, ale ta legrace při natáčení a skvělé situace, které jsme zažili, to vše zachránily. Jsem rád, že jsem to dal.