„Děti dnes mají dokonalý nezájem o učení, o pozitivní výsledky. Je to čím dál horší," potvrdil včera ředitel krumlovské Základní školy 
T. G. Masaryka Vlastimil Hlásek. „Všechno je otázkou rodinné výchovy. Není to jen o tom své děti dobře obléct, dát jim najíst a někam je uložit k spánku. Stále častěji chybí duševní výchova – i obyčejná komunikace."

Učitelé se shodují, že dnes rodiče výchovu svých děti přehazují na školy. „Je to tak pohodlné. Škola tohle zařídí, tamto udělá. Když se ale něco nepovede, je z toho hned veliký problém a za všechno samozřejmě může škola," řekl Vlastimil Hlásek. „Jsou slušní rodiče, kteří přijdou, začnou se mnou o problému diskutovat, společně hledáme řešení. Pak jsou rodiče agresivní, kteří se do nás hned pustí. Vyhrožují nám medializací a podobně. Samotná podstata problému je přitom vůbec nezajímá. Takových rodičů bohužel přibývá."
Jiří Tham, ředitel křemežské základní školy zmínil, že chyba může být i ve školském systému. „Děti se chtějí učit, ale ne to, co jim servíruje školský systém," řekl Tham.

Více v dnešním vydání Českokrumlovského deníku.