Místostarostka Jana Grammetbauerová s týmem nadšenců dostali skvělý nápad, jak netradičně nahradit dětem i dospělým oblíbený pohádkový les, který se letos nemohl uskutečnit. A tak se v zahradě vily odehrál první společný piknik.

„Setkání venku v přírodě na čerstvém vzduchu v parku přímo vybízelo k uskutečnění takové akce,“ říkala Jana Grammetbauerová. „Na akci dorazili především místní lidé, ale zaznamenala jsem i návštěvníky odjinud, kteří se v minulosti účastnili našeho pohádkového lesa.“

Poslední tři sezony oblékal Tomáš Nouza dres prostějovských Jestřábů, od příštího ročníku bude nastupovat za Vrchlabí. o
Nechtěl jsem končit po výpovědi kvůli pandemii, říká posila Vrchlabí Tomáš Nouza

Jak sobota ukázala, akce se pravděpodobně stane tradicí, protože sklidila velký úspěch. To potvrdila třeba Karolína Svačinová, která si vyzkoušela parkourové skoky za doprovodu lektorů Marka Klátila a Martina Kašiara z uskupení StayHero. Třináctiletá Karolína z Loučovic nadšeně prohlásila: „Ze zvědavosti jsem se přihlásila jako dobrovolnice, pak jsem se i trochu bála, ale i přesto bych to zkusila ještě jednou.“

Parkourové seskupení StayHero se setkalo s velkým zájmem dětí, neboť děti si mohly spolu s nimi skoky vyzkoušet a zkušení lektoři jim udíleli rady, jak si počínat, aby skok provedly správně. Nápad na zařazení tohoto nevšedního programu dostala právě místostarostka, neboť u místních dětí zaznamenala zájem o tento sport.

Druhým největším lákadlem byla mobilní horolezecká stěna. Její instruktoři si ani na chvilku neoddechli. Pod návalem malých dětských horolezců lana téměř „praskala“.

Tobiáš Hodina z Chvalšovic. Tobiášek se narodil 31. 5. 2020 v 0.08 hodin a jeho porodní váha byla 3 370 g. Chlapeček je prvorozený.
Prohlédněte si novorozence a pošlete nám své snímky

Návštěvníci se mohli v pohodě usadit na koberce rozprostřené na travnaté ploše před vilou a jejich využití nebránilo ani počasí. Deštivé přeháňky se naštěstí piknikovému odpoledni v Loučovicích vyhnuly.

Příjemnou atmosféru doplnila kapela GinF# a občerstvení zajistila nedaleká restaurace. Děti se těšily z ukázky psích sportů, z malování na obličej, ale také z ukázky hasičské techniky místních dobrovolných hasičů.

Lada Sojková