O víc než tunu masa přišla lhenická firma Alan Döner Kebab Produktion s. r. o., která musí zlikvidovat kuřecí, ke kterému neměl řidič náležitou dokumentaci a vezl ho v dodávce bez chladicího zařízení. Na případ se přišlo v pondělí, když krumlovští strážníci přistihli dva muže turecké národnosti, jak maso překládají z jedné dodávky do druhé. Zavolali státní policisty, kteří si přizvali pracovníky Krajské veterinární správy.

„Policie na benzínové stanici MOL v Nemocniční ulici zajistila dvě vozidla, Renault Master s českou státní poznávací značkou a Fiat Ducato s rakouskou,“ doplnil pro Deník František Kouba, ředitel sekce Krajská veterinární správa SVS pro Jihočeský kraj (KVS). Řidiči byli uprostřed práce, překládali jednašedesát přepravek s kuřecím neznámého původu, kterého bylo celkem 1220 kg. „Po příjezdu pracovníků správy bylo zjištěno, že vozidlo Renault Master, ze kterého probíhala vykládka a patří firmě Alan Döner Kebab Produktion s.r.o., není vybaveno chladicím zařízením a není vhodné k přepravě chlazené suroviny.“

František Kouba vysvětlil, že na základě závažných porušení hygienických předpisů při přepravě potravin živočišného původu ustanovení § 18 odst. 1 písm. a) a d) veterinárního zákona a § 3 odst. 1 písm. q) a r) zákona o potravinách bylo všechno zajištěné maso znehodnoceno obarvením modrou barvou.

„Na místě bylo nařízeno výše uvedené živočišné produkty v souladu s veterinárním zákonem předat do asanačního podniku k neškodné likvidaci,“ dodává ředitel. Firma pak musí Krajské veterinární správě předložit dokument, že maso opravdu nechala zlikvidovat. „S firmou bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty,“ uzavřel František Kouba.